[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

PNL diaspora reacționează la declarațiile premierului Ponta

viorel badea

Senatorul Viorel Badea și PNL diaspora au luat atitudine față de afirmațiiile premierului Victor Ponta de zilele trecute

Constatăm cu stupoare, dar nu cu surprindere, cum frustrările rezultate din pierderea alegerilor prezidențiale au dictat atitudinea neinspirată și injustă a premierului Victor Ponta care, printr-o declarație publică, a solicitat cetățenilor români stabiliți în afara țării o sumă simbolică de 10 euro menită să contribuie semnificativ la cuantumul contribuțiilor sociale din România.

Îi amintim premierului Victor Ponta că solicitarea domniei sale se conturează ca fiind, în primul rând, una ilegală, fără să mai aducem în discuție și caracterul imoral al acesteia.

Românii aflați în diaspora au contribuit și contribuie, în mod constant și mai mult decât semnificativ, cantitativ la echilibrarea deficitului de cont curent al României, la modernizarea țării noastre, precum și la menținerea păcii sociale din România ! Nu dorim să-i explicăm premierului Victor Ponta importanța banilor trimiși în țară de către diasporeni, deoarece considerăm că are perfectă cunoștință și suficiente date economice la dispoziție care să-i demonstreze contribuțiile importante aduse economiei țării de către conaționalii noștrii de pretutindeni. Dorim, însă, să-i atragem atenția domnului încă prim ministru al României că exprimarea frustrărilor sale defăimătoare și insinuante la adresa diasporei aduce atingere unor cetățeni români cu drepturi depline, oameni care au fost obligați de guvernarea dezastruasă a României să-și caute bunăstarea economică în alte state.

Cerem premierului României, Victor Viorel Ponta, să nu își mai forțeze sinuciderea politică făcând vocalize pe tema diasporei, să îi trateze cu respect și considerație, în acțiunile și declarațiile domniei sale, pe toți cetățenii români stabiliți în afara granițelor României, ca parte a națiunii române !

_ _

Biroul de presă 

PNL Diaspora

Senator Viorel Badea