[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

PNL Diaspora susține candidatura româncei Simona Drăgan la alegerile locale din Aragon (Spania)

PNL Spania2

Sâmbătă, 16 mai a.c., la invitația Partidului Popular din Aragon, copreședintele PNL Diaspora, senatorul Viorel Badea, împreuna cu dl. Marius Ioan, copreședintele PNL Diaspora Spania, au efectuat o vizită în Calatayud, unul dintre municipiile cu cea mai importantă comunitate de români din Regiunea Aragon.

Pe agenda vizitei a figurat și un eveniment electoral pentru susținerea candidaturii Simonei Drăgan, membru al PP Calatayud, pe lista de consilieri locali a primarului José Manuel Aranda Lassa. Evenimentul a adus la un loc membrii reprezentați ai comunității românești din localitate.

Calatayud3Simona Drăgan este rezidentă în Calatayud de 15 ani și este primul funcționar public român într-o primărie din Spania.

În cadrul acestui eveniment, senatorul Viorel Badea a subliniat necesitatea implicării politice a românilor din Spania, afirmând că: „acum este mai important ca niciodată să demonstrăm autorităților spaniole că românilor le pasă de comunitatea în care trăiesc, că solidaritatea și responsabilitatea politică vă pot ajuta să decideți viitorul comunității voastre. Aveți o șansă istorică să fiți alături de cei care hotărăsc destinele orașului Calatayud.”

Majoritatea românilor din Calatayud provin din județele Sibiu, Hunedoara, Neamț și muncesc, în special, în domeniul agricol și în turism.