[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

PNL Italia – ignor deputatului Mihai Voicu

În urma contestării alegerilor interne, organizate la Bologna, pe 25 martie a.c., contestație depusă la Curtea de Arbitraj și Onoare a Partidului Național Liberal – admisă, judecată și acceptată de către aceasta ca fiind validă – Valentin Făgărășian, unicul președinte interimar validat prin decizie internă a conducerii PNL Diaspora, împreună cu secretarul general, Ovidiu Burdușa, au dispus organizarea unei noi runde de alegeri la Roma, în data de 26 aprilie a.c. A fost ales, în mod democratic și statutar, noul birou de conducere al PNL Italia. Menționăm că pe adresa de corespondență oficială a PNL Italia nu am primit nicio altă contestație referitoare la componența noului birou și subliniem faptul că termenul statutar în care aceasta putea fi trimisă a expirat. Nu vom accepta contestații ulterioare termenelor stabilite prin statut sau nemulțumiri exprimate tardiv. Le vom considera nule și vom acționa împotriva lor pe cale legală.
Biroul de conducere al PNL Diaspora a decis, prin vot unanim liber exprimat, retragerea sprijinului politic acordat deputatului liberal de Diaspora, Mihai Voicu! Motivația noastră are valență dublă: deputatul Mihai Voicu nu este o figură politică cunoscută membrilor PNL Italia. Nu ne-a fost cunoscut ca politician activ, aflat în directă legătură cu noi sau cu comunitatea românească din Italia, nici înainte de alegerile parlamentare din 2016 și nu ne-a devenit cunoscut nici după ce a ocupat prima poziție pe lista Partidului Național Liberal la Camera Deputaților, poziție pentru care membrii PNL Italia nu au fost chemați niciodată să voteze și care i-a conferit lui Mihai Voicu un loc în Parlamentul României.

A doua valență a refuzului nostru de a-i acorda sprijin politic deputatului Mihai Voicu este de natură subiectivă: considerăm că multe dintre problemele apărute în organizația noastră după alegerile parlamentare se datorează influenței neinspirate și nefaste a deputatului Mihai Voicu, om politic experimentat și abil mânuitor al reglementărilor interne, în așa manieră încât să-și asigure facilități politice proprii, aspect pe care îl dezavuăm.

(comunicat – Biroul de presă al PNL Italia)