[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

PNL Roma-Lazio are sediu nou în Capitala Italiei

rodica elena rotaru

O ședință de duminică a pus bazele noului sediu al PNL Lazio-Roma și dezbătut chestiuni vechi și noi 

 

Duminică, 1 februarie 2015, în via Ulisse  Aldrovandi nr. 16 din centrul Romei, a avut loc întâlnirea membrilor și simpatizanților PNL din zona centrală a Italiei.

Locația reprezintă noul sediul al PNL Roma și Lazio, spune președintele filialei PNL Lazio, Dorin Coman. La eveniment au participat circa 30 de români, câțiva din ei vechi membri ai PPDD care, nemulțumiți de politica domnului Dan au trecut la formațiunea liberală. Pe ordinea de zi a fost ”refacerea filialei și a completării bioului executiv”, discutarea problemei fuzionării cu PDL care, așa cum spune Dorin Coman, ”va avea în conducerea PNL mai mulți membri atât la nivel național cât și la nivel de filiale”.

S-a pus problema înființării mai multor filiale în teritoriu, una dintre acestea fiind cea de la Rieti unde președinte a fost numită Elena Rodica Rotaru. Dealtfel, au spus cei doi organizatori, Dorin Coman și George Matache (ales  președintele PNL Roma), au fost deja create și se vor crea filiale în localitățile Mentana, Monterotondo, Tivoli, Fiumicino sau în cele din Zona Castelli Romani și Roma nord, filiala Lazio însumând la această oră 380 membri.

Una din problemele discutate la această întrunire a fost cea a nerecunoașterii filialei de la Roma de către noul președinte al PNL Italia, Robert Araveicei. Acesta, la jumătatea lunii decembrie 2014, a fost numit președinte de către cel care este co-președinte al PNL Diaspora, Victor Ionescu. ”Dacă el nu ne recunoaște, nici noi nu-l recunoaștem” a declarat Dorin Coman, mai ales că cei de la Roma se consideră PNL-iști cu state vechi (filiala a fost înființată în 2008) față de noul președinte pe Italia care a fost numit fără consultarea mai vechilor militanți.

http://www.emigrantul.it/victor-ionescu-co-presedintele-pnl-diaspora-in-vizita-la-romanii-din-italia/

Organizatorii au vorbit de o bună colaborare și un nou suflu politic în rândurile partidului iar președintele Dorin Coman s-a angajat că va depune tot efortul, alături de  colegii săi, pentru a promova și duce mai departe politica PNL în folosul celor din diaspora, va crea un club al oamenilor de afaceri liberali, pentru a arăta celor de la ”centru” că Roma are o filială solidă, importantă.

Intâlnirea s-a încheiat cu ciocnirea unei cupe de spumos ceva.

foto și text: Elvira Colțea