[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Poliția italiană a lansat un site împotriva știrilor false (fake news)

Poliţia italiană a anunţat joi, 18 ianuarie, cu două luni înainte de alegerile legislative, lansarea unui site destinat să permită cetăţenilor să semnaleze posibile informaţii false pentru a fi verificate.

Pe un site dedicat, fiecare cetăţean va putea semnala ceea ce i se pare o informaţie falsă. Serviciile de poliţie specializate în supravegherea internetului şi a reţelelor de telecomunicaţii, „poliţia poştală“, vor lansa o anchetă pentru a verifica, „în măsura în care este posibil“, informaţia respectivă, a anunţat în faţa jurnaliştilor directoarea Nunzia Ciardi.

Această anchetă previne o „identificare a surselor“ sau o cercetare a unor „eventuale dezminţiri“, şi dacă se dovedeşte că informaţia menţionată este „evident falsă“, o dezminţire va fi publicată pe site-ul poliţiei poştale şi pe reţelele de socializare, a precizat ministrul italian de Interne Marco Minniti. Dacă o ştire falsă va fi considerată defăimătoare, poliţia poştală va putea să sesizeze justiţia, a adăugat ministrul.
De la stânga spre dreapta: noul director al Poliției poștale, Nunzia Ciardi, ministrul Marco Miniti și șeful poliției Franco Gabrielli (foto: IlFoglio.it)

Sursa: Adevărul, IlFoglio.it

Lasă un răspuns