Pomelo este foarte bogat în vitamine şi minerale
Pomelo este cel mai mare fruct citric (Citrus maxima sau Citrus grandis) având o lungime de pâna la 20 cm şi o greutate cuprinsă între 1 şi 8 kg. Coaja are o culoare galben verzuie şi o grosime de 1,5cm (asta ca să nu te mire când îl desfaci), iar pulpa în interior seamănă cu cea a grapefruitului alb cu deosebirea că este mai puţin zemoasa dar mult mai aromată.
Când îţi cumperi un pomelo ai grijă să aibă coaja netedă şi strălucitoare şi să fie greu când îl ridici. Chinezii credeau că acest fruct îi apăra de rele şi aveau dreptate, pentru ca prin aconţinutul său de vitamine ajută la prevenirea unor îmbolnăviri, dar poate fi folosit şi ca remediu în tratarea diverselor afecţiuni de care suferim. Se recomandă consumul său atât în stare naturală dar şi sub forma de suc (cu condiţia ca acest suc să fie băut imediat după obţinere).
Pomelo este foarte bogat în vitamina C (o jumatate de fruct conţine 2/3 din necesarul zilnic), vitamina P, B3, B5, biotina, acid folic, provitamina A, calciu, magneziu, potasiu şi alte minerale. Se recomandă consumul său zilnic, fie ca desert, fie ca mic dejun.
Şi iată ce beneficii îţi poate aduce:
– stimulează sistemul imunitar;
– efect antioxidant, elimnă radicalii liberi;
– stimulează secreţiile digestive;
– ajută la eliminarea toxinelor din organism;
– contribuie la reducerea colesterolului;
– favorizează absorbţia fierului în intestin;
– activează acidul folic;
– are un rol important în producerea hormonilor de către glandele suprarenale;
– curătă ficatul;
– tonifică vasele capilare;
– determină încetinirea arterosclerozei;
– poate fi un remediu în cazul infecţiilor virale şi bacteriene;
– însoţeşte cu succes tratamentul pentru glaucom, diabet, etc
– frânează procesul de îmbătrânire;
– întăreşte oasele, creşte rezistenţa organismului;
– reduce stresul şi oboseala;
– scade riscul apariţiei cariilor, etc