Porumbul fiert sau copt reprezintă un deliciu al sezonului. Dincolo de gustul bun, medicii recomandă consumul de porumb fiert ca pe un adevărat medicament natural de sezon care ajută în lupta împotriva cancerului, ţine bolile de inimă la distanţă, protejează vederea şi sistemul osos şi ajută la memorie
Porumbul este unul dintre produse cele mai bogate în acizi grași nesaturați, acizi monosaturați, vitaminele A, B, C și E, precum și în săruri minerale (magneziu, fosfor, potasiu) antioxidanți dar și fibre.
Datorită concentrației mari de magneziu pe care o conține, porumbul se transformă în aliatul principal în lupta împotriva îmbătrânirii organismului.
Nu îngrașă
În ciuda mitului potrivit căruia porumbul, cereala din care se obţine mălai, ar îngrăşa, studiile au demonstrat că, din contra, porumbul poate ajuta la scăderea în greutate. Un consum ponderat de porumb fiert sau copt ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, ceea ce duce la pierderea în greutate. Conţinutul caloric al alimentului nu este unul crescut. Din acest motiv, nutruţioniştii îl recomandă în diete, cu menţiunea ca alimentul să fie consumat ponderat
Te protejează de stres
O altă calitate a consumului constant de porumb este aceea că ajută la funcționarea sistemului nervos, a mușchilor, a inimii cât și la producerea de globule roșii.
Vitamina E din compoziția lui îți oferă protecție împotriva artritei și nu numai. Cu un singur porumb consumat zilnic contribui substanțial la reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cardiace și la dezvoltărea celulelor canceroase.
Ajută digestia
Pentru că are un conținut mare de fibre, contribuie substanțial la reglarea tranzitului intestinal, fiind un bun diuretic care în timp dacă este consumat aproape zilnic poate să combată retenția organismului de apă.
Dacă te confrunți cu edeme cel mai bun remediu este să iei doi știuleți de porumb să le înlături boabele și apoi să pui știuleții la fiert o oră. După ce s-au răcit strecoară zeama, pune-o la frigider și consum-o pe parcursul zilei 2-3 căni pe zi până când edemele au dispărut.
Mămăliga tratează răceala
Tot porumbul te poate ajuta și în caz de răceală. Tot ce trebuie să faci este să faci o mămăliguță mică, să aplici un ștergar pe piept și apoi să pui mămăliga căldă.
Însă efectele sale impresionante nu se opresc aici. Mătasea de porumb dacă o pui la uscat și faci o infuzie din ea urmând a se bea câte 2-3 căni de ceai de mătasea de porumb, poți ajuta la tratarea afecțiunilor precum adenomul de prostată, artrită, hepatită cronică, reumatism, un bun adjunvat în curele de slăbire, sau în obezitate.