[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Potenza – Maltratau pacienții cu dizabilități într-o casă de cură. 8 persoane au fost arestate

Pacienți trași, împinși și loviți cu picioarele, pumnii și palmele. Asta s-a întâmplat pacienților dintr-o casă de îngrijire medicală din Venosa, în provincia Potenza.

15 asistenți, supraveghetori, doctori și un om al bisericii, toți italieni, sunt investigați. 8 persoane au ajuns în arest la domiciliu.  Doi medici au primit pedeapsa interdicției de a-și exercita profesia și 5 persoane nu au voie să părăsească Venosa.

Ancheta a început cu plângerea mamei unui pacient, care a observat vânătăi și zgârieturi pe corpul fiului său, un tânăr cu handicap psihic. Investigațiile au fost, de asemenea, efectuate cu intercepții audio, video și telefonice. Filmele au permis să detecteze episoadele de maltratare. Adesea, pacienții care trebuiau să fie mutați dintr-o cameră în alta au fost târâți de-a lungul coridoarelor pe jos.

Anchetatorii contestă suspecții și absența activităților ludice, recreative și de reabilitare, precum și o lipsă totală de interes pentru pacienți.

Mai mult, din examinarea a 22 de înregistrări medicale și a registrelor medicale confiscate, s-a constatat că medicii de-a lungul anilor nu au înregistrat trimiterea la camera de urgență a câtorva pacienți pentru lacerații și traumatisme craniene.

Sursa: Il Messaggero

 

 

Lasă un răspuns