[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Prăjitură cu căpșune

Pentru că este sezonul căpşunelor şi preţul fructelor a atins un nivel rezonabil, vă prezentăm reţeta unui desert cu căpşune

Emilia, o băimăreancă care a ales să muncească în afara ţării, spune că nu ratează niciodată sezonul căpşunelor pentru a-şi bucura familia cu o prăjitură pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. ”Este practic un chec simplu, dar numai în perioada asta pot să-l fac, pentru că în restul anului căpşunele din supermarket nu au acelaşi gust. Aşa că nu ratez perioada asta şi o fac la fiecare sfârşit de săptămână”, spune femeia de 48 de ani, care acum trăieşte în Austria.

Pentru reţetă ea foloseşte:
6 ouă 500 g căpşune
6 linguri de apă fierbinte
12 linguri de zahăr
300 grame făină
1 plic zahăr vanilat
2-3 linguri de zahăr pudră
„Alte reţete recomandă ulei, dar eu prefer să folosesc apă fierbinte pentru că aluatul se face mai pufos. Dacă pun ulei, checul devine mai dens”, explică ea.
Albuşurile se bat separat, până devin spumă tare, apoi se adaugă zahărul încet, câte o lingură, pe rând, până devine sticlos. Separat se amestecă gălbenuşurile până devin spumoase şi se adaugă zahărul pudră. Se adaugă, apoi, încet făina şi se amestecă bine, se adaugă tot aici zahărul vanilat şi apoi apa fierbinte şi se amestecă încontinuu până devine o cremă spumoasă. Apoi se adaugă încet, pe rând, spuma de albuşuri şi se amestecă până când se omogenizează.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se aşează aluatul, iar pe deasupra se aşează căpşunele, întregi sau tăiate, după preferinţă. Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ o jumătate de oră, până se rumeneşte. Cea mai simplă metodă de a verifica aluatul este folosind scobitoarea. ”Înţepăm aluatul cu o scobitoare şi dacă se prinde aluatul pe ea, înseamnă că nu e copt. Dacă scoatem scobitoarea curată, înseamnă că checul e gata să fie scos din cuptor. Dacă este rumenit la suprafaţă dar nu trece testul scobitorii, atunci tebuie să dăm focul mai încet.”
Poftă buna!
Sursa: Adevărul