[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

PRĂJITURĂ CU PORTOCALE

INGREDIENTE:prajitura-cu-portocale 1
5 ouă
185 g de unt topit
190 g de făină
275 g de zahăr
2 portocale, spălate
100 g de zahăr
o linguriță cu extract de vanilie
sare

MOD DE PREPARARE:
Încălzim cuptorul.
Spălăm portocalele foarte bine cu apă caldă, după care le tăiem în felii subțiri. Pregătim o tavă cu diametrul de 26 cm, în care aranjăm feliile de portocală. Presărăm deasupra cele 100 g de zahăr și introducem vasul în cuptorul încălzit la 160 de grade până când zahărul se topește și se caramelizează ușor.
Punem ouale într-un bol mare. Adăugăm un vârf de linguriță cu sare, cele 275 g de zahăr și extractul de vanilie și mixăm până când amestecul își triplează volumul. Practic va deveni albicios și va avea consistența unei creme. Cu cât miăam mai mult, cu atât aluatul va fi mai pufos. Adăugăm untul topit și punem încet făina. Amestecăm ușor cu o spatulă, de jos în sus, doar până la omogenizare, nu mai mult.
Scoatem tava cu portocale caramelizate din cuptor. Dacă portocalele pe care le folosiți sunt foarte zemoase, scurgeți din zeama lăsată în tavă și puneți-le înapoi în cuptor, până când devin aurii.
Turnăm deasupra aluatul și nivelăm ușor.
Introducem tava în cuptorul încălzit la 180 de garde pentru aproximativ 30 de minute.
Când desertul este auriu și trece testul scobitorii, îl scoatem din cuptor.
Așezăm deasupra prăjiturii o farfurie, cât încă este fierbinte. Ținem strâns, cu ambele mâini, și de farfurie și de tavă și răsturnăm brusc desertul pe farfurie, cu atenție, să nu ne ardem. Ridicăm tava și lăsăm prăjitura cu fructe să se răceasca complet.