O prăjitură tocmai bună de sărbători
Ingrediente:
– 1 borcan cu gem de prune
Pt. foi
– 10 linguri apă
– 15 linguri suc roşii
– 15 linguri ulei
– 1 linguriţă cu vârf amoniac
– 1 ou mare
– făină cât să se formeze un aluat bun de întins(700-800g)
– sare
Pt. cremă:
– 250 margarină sau unt
– 2 căni lapte
– 6 linguri griş
– 8 linguri zahăr tos
– 4 linguri zahăr pudră
– 1/2 portocală
Mod de preparare foi:
Se amestecă ingredientele pentru foi şi se incorporează făina treptat, până ce aluatul se poate întinde. Se împarte în patru bucăţi, se întind foi şi se coc pe dosul tăvi unsă cu unt.
Crema de portocale:
Se pun pe foc laptele, grişul şi zahărul tos. Se amestecă cu telul să nu se lipească până se îngroasă apoi se dă deoparte se dă deoparte şi adăugăm coaja rasă de la o jumătate de portocală. Se freacă untul cu zahărul pudră până devine o cremă, se incorporează treptat crema de griş lăsată puţin să se răcească şi zeama de la o jumătate de portocală. Amestecăm.
Se asamblează prăjitura iar la mijlocul ei se pune un strat generos de gem. Învelim prăjitura cu folie alimentară şi dăm la rece până a doua zi când foile se fragezesc. Se pudrează cu zahăr vanilat.