[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Premieră la Soveja: Ionuț Filimon îi invită la dezbatere pe ceilalți candidați la fotoliul de primar

Campania electorală este în toi iar la Soveja, – satul vrâncean de munte care odată era plin de viață, de turiști și de activități dar care astăzi este aproape în moarte clinică, – și-au anunțat candidatura cinci pretendenți. Fiecare de la câte un partid: Lucian Manea (PSD), Liviu Bălbărău (Pro România), Ionuț Filimon (PNL), Costel Pleșa (PMP) și Cătălina Țuluca (USR).

Dacă Ionuț Filimon și-a făcut o campanie structurată, de lungă durată, fiind prezent cu multe inițiative în comună, ceilalți candidați, cel puțin pe rețelele de socializare, aproape că lipsesc cu desăvârșire.

Astăzi, mai mult ca niciodată, Soveja are nevoie de o gură de oxigen. Și nu de o gură, ci de o resuscitare în adevăratul sens al cuvântului dată starea jalnică în care se află. Iar acest lucru nu se poate realiza decât cu un primar și o echipă pline de inițiativă, de idei, de chef de muncă și, nu în ultimul rând, care să aibă ca obiectiv atragerea cât mai multor fonduri atât europene cât și din alte surse pentru revigorarea acestei localități. E nevoie de oameni cu inițiativă, deschidere, care să facă loby în cercurile politice și economice ale țării, care să stabilească legături cu cei din diaspora, cu mediul de afaceri străin… E nevoie de muncă. Multă muncă.

Printr-un mesaj publicat de puțin timp pe contul său de Facebook, candidatul PNL Ionuț Filimon îi invită pe ceilalți candidați la dezbatere publică. O premieră absolută pentru această comună care la nicio alegere anterioară nu s-a mai confruntat cu astfel de inițiativă.
„Cu această ocazie lansez competitorilor la funcția de primar o dezbatere publică pe proiectul fiecăruia dintre ei, o dezbatere civilizată în care fiecare să-și prezinte proiectul și viziunea sa cu privirea la strategia de dezvoltare 2020 – 2024.”

Asemena campaniilor de peste ocean, candidatul PNL vrea o confruntare publică cu ceilalți contracandidați pe tema proiectelor pentru comună. Este o provocare dar și o mișcare destul de înțeleaptă, mai ales că se discută de foarte mult timp de transparență în sistemul public.

Lasă un răspuns