[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Premierul Ponta se ia de Ministrul Justiției în cazul fetei violate din Vaslui

Vreau să-mi exprim solidaritatea, nu doar cu victima de la Vaslui, ci cu toate victimele care au de suferit în țară

„Vreau să vă rog, domnule ministru al Justiției, să vă exercitați toată autoritatea funcției în cadrul CSM, și dacă CSM-ul nu va lua nicio măsură mai bine vă dați dumneavoastră demisia, pentru că cineva trebuie să tragă un semnal că nu se poate ceea ce se întâmplă zi de zi în România. Poate în felul acesta le atrageți atenția celor din CSM, că în afară să ne spună nouă când n-avem voie să comentăm…uite, acum am voie să comentez și vreau să spun că ceea ce s-a întâmplat la Vaslui se întâmplă de multe ori în țară. Dacă nu apare la televizor nu se întâmplă nimic. Așa că vă rog, și nu e nicio presiune la adresa justiției, să vă exercitați atribuțiile pe care le aveți, ce așteaptă oamenii de la dumneavoastră, ca ministru al Justiției, în acest caz, și sunt convins că veți face acest lucru. Vreau să-mi exprim solidaritatea, nu doar cu victima de la Vaslui, ci cu toate victimele care au de suferit în țară și pentru care nu se face dreptate”, a declarat Ponta, în ședința de Guvern.

saiz banner web

Premierul a spus că Justiția trebuie să-i pedepsească pe toți cei care săvârșesc infracțiuni, dar mai ales pe cei care comit crime, violuri, tâlhării.

”Vreau să-mi exprim indignarea pentru faptul că de ani de zile spunem că Justiția trebuie să pedepsească pe toți în mod egal, dar mai ales pe cei care comit crime, violuri, tâlhării. De ani de zile nu facem altceva decât să dăm la televizor bătălii politice cu justiția. În schimb, dacă nu se afla de către presă ce s-a întâmplat la Vaslui, niște infractori periculoși stăteau acasă bine mersi și noi ne bucuram să vedem deputați sau senatori sau politicieni arestați preventiv. Cred că e un lucru foarte grav (…), ne concentrăm doar pe ceea ce e interesant politic sau pentru media și nu ne concentrăm pe viața de zi cu zi a oamenilor. Vreau să cred că după acest lucru se va schimba ceva cu adevărat”, a mai spus Victor Ponta.

http://www.agerpres.ro