[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Premierul Valeriu Streleț – „frații noștri de peste Prut au alte probleme” și nu Unirea

Premierul de la Chișinău, Valeriu Streleț, a respins luni posibilitatea unirii Republicii Moldova cu România. Acesta ar fi un proces costisitor pentru români, relatează  www.agerpres.ro

Frații noștri de peste Prut au alte probleme”, a declarat Valeriu Streleț în cadrul unei emisiuni, după cum transmite Europa Liberă. ”Au fost făcute anterior niște calcule privind costurile unirii. Nu cred că sunt mulți entuziaști care ar vrea să accepte descreșterea nivelului de viață al unei familii din București sau Pitești, în favoarea unirii”, a adăugat el.

În legătură cu aceeași temă, premierul Valeriu Streleț declara la 1 august, la două zile după învestirea sa în funcție de către parlament, că subiectul unirii Republicii Moldova cu România nu se află în acest moment nici pe agenda politică a Chișinăului și nici pe cea a Bucureștiului.

„România este principalul nostru susținător, dar astăzi nici autoritățile de la București și nici cele de la Chișinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat”, declara noul premier, citat de independent.md.