[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Preotul român din Catania a propăvăduit enoriașilor, de alegeri, pe candidatul ”ortodox”

Deși preotul a ”sugerat” altceva, enoriașii români din Catania au ales preot ”străin și neortodox”

neli ciumacencoAzi, hotărâți să votăm, plecam către Catania (unul din cele doua mari si late centre de votare din Sicilia). Numai 400 km dus-întors, dar ce importanta are asta? Ajungem. Ora 9, nu foarte aglomerat. Votăm, fericiti ca am rezolvat totul fără piedici, bucuroși că avem timp să participăm la Sfânta Liturghie, Biserica Română Ortodoxa din Catania aflandu-se întâmplator sau nu, pe aceeași strada a Consulatului Român, unde s-a votat.

Un preot pe care-l vedeam pentru prima oara, o prezență impunătoare, o slujbă frumoasă ,doi-trei cantăreți în strană extraordinari, români de-ai noștri, imbracati frumos, ca de sărbătoare, copii de toate vârstele, familii tinere, doamne si domni de toate varstele… Se apropie momentul cel mai important, momentul Sfintei Împartășanii.

Dar, STOP! Părintele nostru lasă potirul în altar, iese cu mâinile goale și anunță că are de făcut un anunt. Incepe prin a ne îndemna la vot, (avem centrul de votare imediat ce iesim din biserică).  Nu vrea să ne influenteze, dar doar nu vom vota cu un străin sau cu unul din cei doi candidați care nu e ortodox si, conform domniei sale, nu știe să facă semnul sfintei cruci. L-ar bate Dumnezeu, pe el, părintele, dacă ne-ar îndemna sa facem asa ceva. Si etc, etc … încercând să nu ne influenteze, trecu jumatate de oră, timp în care nu s-a vorbit despre pomenirea Sfântului Apostol şi Evanghelist Matei din aceasta zi, despre Postul Crăciunului doar în treacăt … Și cam asta fu predica pe ziua de azi a preotului Mihai Ichim.

Rusinos!

Între timp, aflu ca avem un președinte ”și strain și neortodox”. Doamne ajuta!

Neli Ciumacenco