[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Președintele Iohannis a criticat ,,schimbările pe șest” de la Institutul Cultural Român

ROX_3307

Președintele Iohannis a criticat în termeni duri ,,schimbările pe șest” care au loc la Institutul Cultural Român și care dăunează ,,ambasadorilor sociali” ai României în lume.

Marți, 28 aprilie 2015, la orele 15, prețedintele României, Klaus Iohannis, a continuat seria de vizite din Capitala Italiei, mergând la Accademia di Romania (Accademia Română).

Aici a fost întâmpinat de directorul instituției, profesorul Mihai Bărbulescu și directorul de programe Daniela Crăsnaru, de studenții bursieri prezenți la cursuri în Italia.

Profesărul Bărbulescu s-a arătat onorat de vizita primită și a arătat că aceasta este cea mai mare bibliotecă româneascăî în Italia și cea mai veche insituție de cultură românescă în exteriorul granițelor țării.

ceea ce se intampla in aceste zile la ICR, unde tocmai se schimba pe șest conducerea, ma ingrijoreaza

Iohannis academie

„ICR este o institutie care tine de ceea ce numim diplomație publică. Este o instituție creată pentru a duce imaginea pozitivă a României mai departe, pentru a arăta unei lumi întregi care este valoarea enorma a culturii românești, care sunt valorile noastre și care sunt credintele noastre”, a spus presedintele la întalnirea cu studentii români de aici.

iohannis director academie
Președintele primește de la directorul Academiei, Mihai Bărbulescu, o istorie a instituției

 

Din acest motiv, ceea ce se intampla in aceste zile la ICR, unde tocmai se schimba pe șest conducerea, ma ingrijoreaza. Eu cred ca ar fi nevoie de o dezbatere publica pentru a reusi impreuna sa vedem ce dorim de fapt de la ICR, cum vrem sa restructuram institutul sa-l facem performant in sensul mentionat. Este nevoie de profesionisti, de oameni care stiu cum se construieste un proiect cultural, ce inseamna managementul cultural in secolul XXI”, a subliniat Klaus Iohannis.

El a aratat ca, „dupa ce știm aceste lucruri, poate reusim sa scoatem ICR din zona trocurilor politice si sa-l introducem in zona diplomatiei publice”.

Cea de a doua vizită a Președintelui la Roma

3 Aprilie 2005 Expozite la Roma Klaus  Johannis si Doamna Carmen îmreuna cu Stefan Ionescu si  Alberto Boralevi
3 Aprilie 2005 Expozitie la Roma Klaus Johannis si Doamna Carmen îmreuna cu Stefan Ionescu si Alberto Boralevi

Vizita de astăzi de la Academia Română este pentru șeful statului cea de a doua, prima având loc în aprilie 2005, pe când domnia sa era primar al Sibilului. Cu acea ocazie, alături de soția sa, fostul primar a participat la o expoziție de covoare  organizata de Ambasada pe lânga Sf. Scaun, TAPPETI ANATOLICI DALLA TRANSILVANIA. SECOLI XVI-XVII cu covoare anatoliene provenite din colectia Muzeului National Brukenthal, expoziție îngrijită de curatorul Ștefan Ionescu.

Cu aceeasi ocazie a fost lansat volumul Antichi Tappeti Ottomani in Transilvania, lucrare distinsă cu Premil Academiei Române pentru Istoria Artei, 2008.
foto si text: Cristi Merchea
Cititi si: