[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Președintele Iohannis la Roma sau ,,Misiune imposibilă”

   Dacă până la Revoluție românii nu scoteau o vorbă despre ,,conducătorul iubit” de frica Securității, acum politica și băgatul în seamă au devenit felul unu și felul doi cotidiene ale fiecăruia. Vizita noului președinte al României la Roma a încins spiritele unei părți a ,,diasporei feisbuciste”, indignată ba de una, ba de alta … Va reuși președintele să-i împace pe toți votanții din Italia?

Și-a anunțat președintele Iohannis vizita în Italia și cârcotașii își freacă mâinile de bucurie! În sfârșit, un subiect de criticat! Mulți considera ca, in virtutea faptului ca au votat pe 2-16 noiembrie 2014, au dreptul, si mai ales obligatia, sa faca si sadesfaca in politica din Romania. In opinia lor presedintele ar trebui sa le ceara consimtamantul inainte sa intreprinda ceva….

open       Citeam aici, pe Facebook, despre unul care e suparat ca Iohannis vine luni. El lucreaza si e liber duminica. Ca sa nu mai spunem ca e departe de casa lui…..Duminica seara, intre 18-20 nu se poate, dl. Klaus Iohannis? Pe undeva pe la jumatatea drumului…

 

Altul, protestatar de meserie (sau poate o face din pasiune), publica online indignarea asupra locației unde se va desfasura intalnirea: ce Palazzo della Cancelleria, edificiu de mare valoare artistica din Roma!… Hai pe stadion, Klaus! Ca in Corea de Nord. Să mâncăm si noi o sămânță de dovleac, ca tot românul ce se respecta! Chemam noi un manelist de valoare, te aplaudam si vizitata va fi un succes mediatic. Si daca nu e timp sa organizam pe stadion ca mai lipsesc doar 6 zile, ce-ar fi sa ne vedem la Stazione Termini, linia 1? Vino si tu cu trenul, Klaus, si economisesti la buget!

dimenticato       O alta persoana de mare valoare din randul comunitatii il mustra parintește pe Presedinte: “Ne-ati uitat pe noi, cei din Diaspora”. Probabil cel in cauza nu a fost felicitat personal de ziua lui de nastere de catre Presedinte. Aici are omul dreptate: Iohannis si-a facut campanie pe Facebook, iar Facebook iti spune zilnic datele de nasterealeprietenilor. Propun modificarea atributiilor prezidentiale: tinand cont ca presedintele e ales de popor, el are obligatia sa trimita zilnic cate un mesaj privat tuturor romanilor.

Un român simpatic cu o elevata autostima, un nou Tom Cruise al românilor in “Misiune imposibila”, se considera “persona non Senza titolo-2grata” pentru ca a cerut demisia ambasadorului, de aceea Ambasada nu l-a invitat personal la aceasta ceremonie. Este un dizident politic, are dreptate! Pe mine m-a sunat ambasadorul si m-a convins spunandu-mi: “daca tu nu vii, nu vine nici Iohannis”. Acestei persoane ii reamintesc un proverb latin, ca tot ii place sa-si etaleze cultura: “Aquila non capit muscas”.

 

Ma gandesc ca si eu dau like pozelor lui Klaus Iohannis, ar fi normal sa-mi intoarca favoarea! Sau ce-ar fi sa-l invit si eu pe Presedinte la o pizzerie, ca e mai ieftin, mai ales ca se va plati… nemțește! Cine vrea sa vina?

PS: culmea ironiei e ca persoanele la care ma refer îmi sunt prieteni online, persoane inteligente si cu initiativă, le cunosc…. Dar linia intre dorinta de protagonism si ridicol este extrem de subtilă…

Sorin Nedea