[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Președintele Iohannis se va implica în salvarea românului condamnat la moarte în Malaezia

 

sorin nedea presedinte

Vizita presedintelui Iohannis, mult asteptata in Italia, a adus și un răspuns din partea oaspetelui la o problemă de actualitate: condamnarea la moarte a unui român în Malaezia.

Presedintele a dat un raspuns lui Sorin Nedea din Bologna care a sensibilizat pozitiv mass-media romaneasca, stirea fiind preluata de zeci de publicatii online si difuzata de postul de televiziune Romania TV.

 

Sorin Nedea: Domnule Presedinte, sunt Sorin Nedea din Bologna si amonoarea sa va salut in numele tuturor romanilor rezidenti in acest oras. As dori sa va pun o intrebare mai putin… politica, referitoare la Ionut Gologan, romanul condamnat la moarte in Malaezia. Ce initiative adopta statul roman pentru a-i salva viata?

 

Klaus Iohannis: Eu vorbesc cu alti presedintisi ma rog de ei, cu toti sa intervenim, doar-doar….

 

Sorin Nedea: Aceasta era si ideea mea, si sper ca viata acestui tanar, chiar daca este vinovat, sa fie salvata.

 

Klaus Iohannis: Sa dea Domnul!

 

AICI SE POATE VIZIONA RASPUNSUL PRESEDINTELUI IOHANNIS, video preluat de pe site-ul Romaniatv.net.

 

Sorin Nedea este un nume binecunoscut printre romanii din Bologna, elabordand deseori teme “fierbinti” in dialoguri cu autoritatile din Italia. Intrebat de ce a ales tocmai aceasta intrebare, ne raspunde: “Sunt convins ca Presedintele  are o viata grea din punct de vedere politic, multe fiind problemele de rezolvat in acest moment, multe fiind asteptarile poporului roman. Consider totusi ca viata unui cetatean roman trebuie sa constituie o prerogativa principala in activitatea prezidentiala”.

 

Reamintind tuturor ca Ionuţ Alexandru Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia este din comuna Telega (Prahova), iar pe 16 octombrie 2013 a plecat apoi în Germania, unde a fost racolat de traficanţi de droguri. A ajuns apoi în Malaezia unde, în bagajele tânărului, au fost descoperite, pe 26 iunie 2012, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamină.

Tot în Malaezia, cu ceva timp înainte, un alt roman a avut probleme cu legislatia. Stefan Coroi a fost condamnat la opt ani de inchisoare si zece lovituri de rotan (nuia groasa din bambus), el fiind reprezentat de acelasi avocat.

 

Daniel Barsan