[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Președintele Iohannis vrea o Românie din care să ”nu mai fie tentat nimeni sa plece”

Aflat într-o vizită de stat în Polonia, președintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu pentru presa locală, că România are nevoie de un nou guvern. Acesta a precizat că guvernul Ponta este lipsit de viziune. Nu au fost uitați românii plecați în afară și a spus că și-ar dori ”acea Romanie din care sa nu mai fie tentat nimeni sa plece”

iohannis polonia

Intentia mea este ca, peste tot unde merg, sa întalnesc cat mai mulți dintre concetățenii nostri, care traiesc si muncesc departe de casa. Ca presedinte al tuturor romanilor, oriunde s-ar afla ei, vreau sa-i cunosc, sa-i ascult si sa le spun ca îi respect si îi pretuiesc. Vreau ca glasul dumneavoastra sa se faca auzit, vreau să știu care sunt problemele cu care se confrunta comunitatile de români din diaspora. Si imi doresc ca in urma consolidarii parteneriatelor externe ale Romaniei, sa existe beneficii concrete: un spatiu mai sigur si mai multe oportunitati pentru toti”, a aratat presedintele, in discursul sau.

Potrivit lui Iohannis, prezenta sa in Polonia reprezinta “o componenta esentiala a politicii externe pe care si-a asumat-o, si anume o politica transparenta si eficienta, apropiata de cetatenii romani, oriunde traiesc acestia”.

Vreau ca toti romanii sa fie bine reprezentati peste hotare, iar intre autoritati si cetateni sa existe o relatie bazata pe respect. Este rolul autoritatilor sa se asigure ca drepturile si libertatile romanilor, ca cetateni europeni, sunt protejate, dar si sa vina in sprijinul lor. Cred ca, indiferent din ce motiv sau de cat timp sunt plecati, pentru romanii din strainatate sentimentul apartenentei la o natiune si identitatea profunda nu se pierd niciodata. Este datoria noastra, a celor de acasa, sa cultivam acest sentiment si sa va sustinem in afirmarea propriei identitati spirituale si culturale, in pastrarea traditiilor proprii”, le-a mai spus Klaus Iohannis celor din diaspora.

“Romania din care sa nu mai fie tentat nimeni sa plece”

Presedintele le-a vorbit si despre planurile sale de viitor si despre dorinta de a construi “acea Romanie din care sa nu mai fie tentat nimeni sa plece”.

Citiți materialul integral pe:   http://www.nasul.tv