[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Preşedintele Klaus Iohannis la întâlnirea cu tinerii din Bacău: „Dorința este foarte puternică de a pleca din România și asta este o notă extrem de proastă pentru noi”

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat joi, 26 aprilie, la Bacău, compania Aerostar, unde a participat la dezbaterea „Viziunea tinerilor pentru viitorul României”. Iată ce a spus președintele în legătură cu plecarea tinerilor în străinătate.

Da, nu numai tinerii pleacă, pleacă mulți români, cam patru milioane de români au plecat de la Revoluție până acum și au construit comunități bine integrate, respectate, numeroase. Dar o parte semnificativă dintre ei sunt tinerii. Toate sondajele care s-au făcut, în diferite școli, universități, ș.a.m.d., arată că la întrebarea dacă vrea să plece în străinătate sau să rămână în țară cam 75% răspund că vor să plece în străinătate. Dorința este foarte puternică de a pleca din România și asta este o notă extrem de proastă pentru noi. Este o îngrijorare mare pe care o am eu, probabil și alții, cel puțin dumneavoastră ați verbalizat-o. Cred ca în primul rând, trebuie să îi facem pe tineri să se simtă bine, asta înseamnă, să se simtă acceptați, să se simtă văzuți, să se simtă băgați în seamă și sa aibă impresia că țara se îndreaptă în direcția bună. Sondajele din ultimii ani arată ca între 70% și 80% dintre români cred ca țara lor se îndreaptă într-o direcție greșită, iarăși o nota foarte proastă pentru noi, politicienii.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Evenimentul a fost organizat în contextul închiderii ediţiei 2017-2018 a programului Capitala Tineretului din România, aflat sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României. În perioada mai 2017 – mai 2018, titlul de Capitală a Tineretului din România a fost deţinut de municipiul Bacău.

Comunicat de presă – Administrația Prezidențială. Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, și transcrierea dezbaterii.

 

Lasă un răspuns