[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Primarul comunei Soveja reclamat la DNA pentru deturnare de fonduri și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor

Potrivit informațiilor, cinci plângeri penale au fost formulate împotriva edilului, fiind înregistrate cu nr 18210 /2018, mai precis în data de 13.11.2018.

Pe surse, plângerile formulate au fost trimise către Direcția Națională Anticorupție București, care apoi a fost transmise spre soluționare Serviciului Teritorial DNA Galați.

Se pare că motivul acestor plângeri se datorează faptului că primarul a decis de unul singur semnarea unui contract de asistență juridică în urma căruia a îndatorat bugetul local cu suma totala de 116.000 lei, la care se adaugă cheltuielile de executare silită și dobânzile aferente. Practic, pe combinație, așa cum funcționează multe în țară.

Iată răspunsul primit de la DNA București. 

 

 

Din cele verificate, se pare că protagonistii plângerilor penale sunt chiar consilierii liberali.

Contactat telefonic, președintele PNL Soveja, Ionuț Filimon, a afirmat că primarul Ciolan trebuie să răspundă pentru faptele sale.

Știu despre această situație, consilierii liberali se delimitează de orice acțiune a primarului PSD Costică Ciolan, mai ales că a dus comuna Soveja în colaps. Este deprimant ce se întâmplă acolo, consilierii locali nu au avut acces la nicio informație cu privire la acel contract.

Cred că primarul Ciolan ar trebui să dea niște răspunsuri, iar dacă până acum nu l-a tras nimeni de mânecă, cred că acum a venit momentul. Bani cheltuiți aiurea, lucrări de mântuială și firme abonate la banul public. Acest lucru a dus la sărăcirea bugetului primăriei dar și lipsa viziunii în atragerea de fonduri europene, fac din Soveja cea mai văduvită comună din județ. Acesta este rezultatul administrației Ciolan, o comună îmbătrânită și fără oportunități”, a declarat Ionuț Filimon, președintele PNL Soveja.

O parte din textul plùngerii

Într-o discuție cu unul dintre consilieri, chiar din partidul aflat la conducerea comunei, acesta spunea clar și răspicat: „Da’ noi facem ce zice domn primar că el știe. Noi doar ridicăm mâna”.  Cam așa stau lucrurile și din această cauză s-a ajuns la această situație. Consilierii sunt doar niște păpuși manevrate de primar.

Cristi Merchea

Lasă un răspuns