[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Primarul din San Salvo la Ziua Femeii organizată de români

Primarul Tiziana Magnacca (bluză vere) dansând „Brașoveanca”

Femeia  a fost sarbatorită de catre comunitatea româneasacă din San Salvo

Duminică, 12 martie, a avut loc la restaurantul Colle Delle Ginestre, din Montenero di Bisaccia, sărbătorirea Zilei Internaţionale a Femeii pentru comunitatea românească din San Salvo, organizata de catre Asociația socio-culturală „Decebal” din San Salvo, condusă de către Sigismund Puczi.

Lume multă, femei, bărbați, copii au ținut să fie prezenți pentru că evenimentele de acest gen sunt frumoase și aduc aminte și de sărbătorile care se făceau acasă. Comunitatea românească din San Salvo este bine văzută, motiv pentru care o femeie de vază, primarul localității, avocatul  Tiziana Magnacca, a ținut să fie prezentă.

De fapt primarul participă deseori evenimentele asociației și ale comunității iar de data ceasta a vorbit despre importanța integrării românilor în societate. În mod special, președintele asociației, Sigismund Puczi, a subliniat rolul pe care comunitatea românească îl are de foarte mult timp în zona din San Salvo și Vasto.

Ziua a continuat cu cântece și dansuri tipice tradiției populare românești. Un moment deosebit de interesant a fost cel organizat de copii care, cu spontaneitatea caracteristică, au recitat câte o poezie dedicată mamelor lor. Participanții, au decis să se întâlnească cat mai curand, pentru a împărtăși alte momente frumoase, ca cele de azi, petrecute cu bucurie si prietenie.

Any Gheorghe