[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Primul campionat de table al emigrantilor de la Roma

joc table salaUn joc iubit de romani pe timpul dictaturii nu a fost uitat de romanii care au emigrat in Italia. Ei au organizat duminica primul campionat pentru acest joc popular

 

joc 1Primul campionat de table din istoria emigrației la Roma a avut loc în seara de duminică, 21 iulie. Gazdă, restaurantul ”Il Tucano” din Palestrina cunoscut mai comun românilor ca ”La Cristi”. Cristi Zuna și Geanina, soția sa, au fost gazde deosebite așa cum se întâmplă cu fiecare manifestare a românilor pe care o primesc.

Deși ploaia a căzut cu grindină iar rafalele de vânt au rupt copaci în jur, concursul și-a început cursul așa cum fusese prevăzut. Organizatori: Asociația ”Amici Starnieri” condusă de președintele Silviu Damnaschin alături de staful său te tineri entuziaști: Claudia Elena Păduraru, Mădălina Elena Goagă, Elena Pitrinjel, Andreea Enache, Cosmin Pitrinjel. Parteneri și colaboratori în logistică și organizare, cunoștințe mai vechi ale diasporei de la Roma: Asociația ”Ulpia Traiana Romana” cu șeful său Alexandru Neacșu și ziarul ”Emigrantul”.

Cu toate că mulți dintre români au început să plece în vacanță sau alții dintre ei au avut dificultăți să ajungă, participarea a depășit așteptările. Peste cincizeci de concurenți s-au așezat la mese pentru a se confrunta într-un joc care, dacă nu e sofisticat ca șahul, are regulile lui dar este mai antrenant și mai dinamic. Organizarea a prevăzut și un staf de câțiva arbitri care au vegheat la buna desfășurare a concursului, Alexandru Neacșu, Mihaela Iamandii și Toma Șinca Romulus având misiunea de a controla respectarea regulilor și a asigura o desfășurare fără probleme.

castig loc 2 tombolaFinalul acestei etape a promovat deja cinci câștigători care vor merge în semifinală. În septembrie va fi o altă rundă. Multă voie bună a caracterizat întreaga după-amiază care s-a prelungit până seara târziu cu o tombolă cu premii. Premiile nu s-au lăsat mult așteptate și extrase de cel mai mic participant, Andrei Jipa. Premiul al doilea a fost câștigat de o doamnă participantă la jocul de table care a primit din partea magazinului ”Alimentari da Ramona” din Marino un coș plin cu bunătăți românești. Acesta a fost adus de Toma Șinca Romulus, el însuși președintele unei asociații românești la Marino.

Oferit de organizator, Asociația ”Amici Stranieri”, cel d’intâi loc a fost extras de șoferul cântărețului Neluță Neagu a cărei identitate ne-a scăpat, dar care e fericit că poate merge cu avionul dus-întors la București gratis. Firma de rochii de mireasă ”Miha spose”, discotecile ”Rehd” și ”Faraon” și-au adus contribuția la deschiderea acestui prim camionat de joc de table atât de iubit de români.

O manifestare care a unit români din Roma și periferie și unde voia bună, distracția, socializarea au fost elementele dominante.

Pentru înscrierile la ediția din toamnă a campionatului de table, din 15 septembrie, vă puteți prezenta la sediul asociației ”Amici Stranieri” sau telefona la: 388.3032711. 

Cristi MERCHEA

alimentari castigatori extragere il tucano joc 2 joc table masa 2 ou premiere premiul 2 primul castig sala silviu staff 2 staff

Lasă un răspuns