[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Primul-ministru al Italiei la București pentru a-l susține pe Ponta

renzi-bucuresti3
Matteo Renzi la București cu oamenii de afaceri italieni (foto Repubblica.it)

Primul-ministru al Italiei, Matteo Renzi, s-a aflat joi, 13 noiembrie, în vizită la Bucureşti pentru a-l susţine pe omologul său român, Victor Ponta, înaintea turului doi al scrutinului prezidenţial, relatează agenţia italiană ANSA.

„România se îndreaptă spre un rezultat strâns în turul doi al scrutinului prezidenţial, în care concurează premierul social-democrat Victor Ponta şi candidatul de centru-dreapta Klaus Iohannis.

În ultimele două zile, cei doi candidaţi s-au confruntat deja în două dezbateri televizate la diverse posturi tv şi vor avea alte două întâlniri în seara aceasta şi mâine, la încheierea campaniei electorale. Victor Ponta, care astăzi va primi susţinerea premierului italian Matteo Renzi, aflat în vizită la Bucureşti, rămâne favorit în sondajele de opinie”, comentează ANSA.

La București, premierul italian a avut întâlniri cu oamenii de afaceri prezenți aici, unde a făcut și declarații cu privire la noile reguli de pe piața muncii. ”Meciul este închis, a declarat Renzi. Prlamentul va vota în următoarele ore și de la 1 ianuarie vom avea reguli mai clare pe piața muncii, costuri mai mici pentru antreprenmori, mai mulți bani pe fluturașele muncitorilor, o reducere a formelor contractuale. Nu se iau drepturi ci se reduc alibiurile. E un foarte mare pas înainte” a subliniat Renzi.

http://video.repubblica.it/dossier/articolo-18/jobs-act-renzi-partita-chiusa-si-votera-a-ore/183342/182176

Matteo Renzi, premierul Italiei şi preşedintele Consiliului Uniunii Europene, a fost prezent joi, și în platoul emisiunii „Sinteza Zilei”, unde şi-a afirmat susţinerea pentru Victor Ponta.

renzi-bucuresti5
Pe aeroportul Otopeni

      Renzi – ”prieten cu Victor”

Mihai Gâdea l-a rugat pe Matteo Renzi să spună care ar fi cea mai importantă întrebare pe care ar adresa-o unui candidat la prezidenţiale.

„Aş vrea să-l întreb pe preşedintele care candidează dacă îşi iubeşte ţara. Lucrul fundamental, ceea ce marchează calitatea, este pasiunea, este dragostea profundă pe care o are cineva faţă de ţara sa. Mă aflu aici pentru că sunt prieten, pentru că îl cunosc pe Victor Ponta şi cred că ar fi un mare preşedinte” a spus Matteo Renzi.

„Aveţi o mare răspundere, încercaţi să profitaţi de ea, pentru că România are nevoie de Europa şi Europa are nevoie de România.

Cred că politica nu se mai face în fiecare ţară, politica se face la nivel european. Mă aflu aici pentru că sunt prieten cu Victor, dar nu numai de asta sunt aici.

   Am cunoscut foarte mulţi români din Italia

Matteo Renzi a abordat şi subiectul românilor din Italia, despre rădăcinile fiecărui om şi experienţa dictaturii în România.

„Am cunoscut foarte mulţi români din Italia, este o comunitate foarte importantă. Am fost primar al oraşului Florenţa. Cel mai bun jucător al echipei era Mutu.

Sunt atâtea persoane care merg în Italia şi mulţi italieni care vin în România şi investesc. Cred că este important ca toţi să ne considerăm mândri de rădăcinile noastre.

matteo renzi antena 3
Primul-ministru italian la Antena 3

 

Reamintim că Matteo Renzi a fost numit prim ministru de către majoritatea de stânga formată de PD (Parditul Democrat) italian.