[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Problema copiilor cu părinți plecați în străinătate , „nu este atât de îngrijorătoare”

Consiliul județean PNL Ovidiu Burdușa, aflat în plenul ultimei ședințe a Consiliului Județean Vrancea din 28 februarie 2019, a pus problema situației copiilor care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

Într-un material publicat AICI, arătam că în România nu se cunoaște exact numărul copiilor cu unul sau ambii părinți plecați peste hotare, dar un raport al CCPPMS, publicat pe site-u Președenției, arată că aceștia erau, la un moment dat, 212.352.

     Vrancea, deși este un județ cu peste 3000 de copii aflați în această situație datorită emigrării masive, NU ARE ACEASTĂ PROBLEMĂ. Cel puțin așa a afirmat Daniela Nicolaș,  directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

     La întrebarea adresată de consilierul județean Ovidiu Burdușa la ședința sus menționată, Daniela Nicolaș a afirmat: „Situația copiilor cu părinți plecați în străinătate nu poate fi în niciun caz imputată Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Nu știu dacă trebuie să fie atât de îngrijorătoare cum ați prezentat-o dumneavoastră. Da, este o problemă, copiii ideal ar fi să trăiască cu ambii părinți, dar pentru fiecare copil cu un părinte sau ambii părinți plecați în srăinătate autoritățile publice locale iau toate măsurile ca acei copii să fie protejați în siguranță de rude. Familiile au obligația să anunțe  cu minimum 15 zile înainte de a părăsi țara această situație. Noi suntem 24 de ore din 24 la dispoziția beneficiarilor noștri acolo unde sunt situații de urgență. În colaborare cu autoritățile locale intervenim și instituim măsuri de protecție. Este o cifră îngrijorătoare la nivel național, dar nu este o problemă atât de gravă cum ați prezentat-o dumneavoastră

Î

Lasă un răspuns