[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Problemele din țara noastră

Pentru că suntem atenți la alba-neagra din politică și luăm lucrurile în lejer, pentru că politicienii nu fac politici publice, ci gargară, și nu știm prea bine care e situațiunea, am compilat pentru dumneavoastră (din puținele date existente, dar din surse serioase) câteva amănunte care vă oferă un tablou mai aproape de ceea ce ar trebui să fie agenda publică. Și bineînțeles că nu e

Fuga din țară. România este a doua țară din lume la numărul de oameni care au emigrat în ultimii 15 ani (raportat la totalul populației – am pierdut 17%). Pe primul loc este Siria, care este în război civil. Dintre țările care nu sunt în război, conducem. Câți români au plecat? Nu se pot face decât estimări (statistica nu e punctul nostru forte). Diaspora românească e estimată la patru milioane de oameni.

Sărăcia, mai ales în mediul rural. Jumătate dintre copiii din mediul rural românesc trăiesc în sărăcie. Jumătate, oameni buni! Peste șaptezeci la sută dintre copiii din România trăiesc la țarã. Sute de mii de copii din mediul rural românesc se culcă flãmânzi. Imaginați-vă această simfonie a burților goale: sute de mii de copii merg la culcare înfometați!

Alcoolismul. Organizația Mondială a Sănătății ne plasează pe locul cinci în clasamentul celor mai mari consumatori de alcool din lume. Și – atenție – datele sunt centralizate pentru alcoolul comercializat legal. Socotind tot ce este de socotit e destul de limpede unde ne aflăm, de fapt.

Citiți mai mult: http://recorder.ro/ceea-ce-conteaza/