[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ProCult 2015 – o altă față a României în Italia

procult sala

Miercuri, 25 noiembrie, în sala de concerte a Academiei Române din Roma, a avut loc deschiderea celei de a VI-a ediții a Festivalului de Film Românesc în Italia „ProCult”.

Regizori, cineaști, reprezentanți ai Ambasadei României la Roma și ai Academiei, români și italieni și-au dat întâlnire la un eveniment creat în 2008 și pornit de la ideea de „a da Italiei o altă față a României”, așa cum ne spune Adrian Grigor, unul dintre fondatorii acestui festival.

regizor
regizorul Cristina Tilica (stânga) la prezentarea filmului

Primul din filmele difuzate a fost „După 25 de ani. Căsătoriți la Revoluție”, al regizorului Cristina Tilica, prezent la eveniment. Un film-poveste despre doi tineri care hotărăsc să se căsătorească sub gloanțele Revoluției, o evoluție a vieții lor, cu bune și rele, așa cum s-a desfășurat întreaga poveste a României post-decembrieste. O derulare emoționantă de imagini și mărturii care a ținut sala cu sufletul la gură și a stârnit aplauze sincere.

Evenimentul se desfășoară pe baza unui proiect care va fi finanțat de către Departamentul Politici pentru Relațiia cu Românii de Pretutindeni și sprijinit de Banca Transilvania, societatea Roma…nia, Corso Grand Suite, Lyca mobile  și Blue Air

Joi, 26 noiembrie, începând cu ora 19,30, la Casa del Cinema din Villa Borghese, vor fi proiectate două filme: „Arta” al regizorului Adrian Sitaru și „Cel ales” de Cristian Comeagă.

 Cristi Merchea