[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Protest împotriva corupției din țară la Ambasada României din Roma

4

O delegație a Partidului Identitatea Românească din Italia a prezentat un protest Ambasadei României la Roma

Duminică, 29 martie, orele 12, o delegație a partidului italo-român Identitatea Românească a protestat în fața sediului Ambasadei României la Roma din via Tartaglia.

Inițial, cei prezenți afișaseră pancartele pe sediul instituției românești dar au fost îndemnați să le dea jos, ceea ce au și făcut. Anunțată cu câteva zile înainte pe rețelele de socializare, manifestația s-a transformat într-un protest scurt, prezentat ministrului plenipotențiar la Roma Dan Pineta, care a primit o delegație formată din 5 români la sediul insituției românești la Roma.

2
Primirea delegației de către ministrul Dan Pineta (dreapta)

Prezența carabinierilor, veniți tocmai de la 250 de km, s-a dovedit inoportună și supradimensionată pentru că, deși cu aviz de la Chestură pentru o prezență de circa 100 de persoane,  manifestația a adunat nu mai mult de 10 români.

mihai muntean
Mihai Muntean

Mesajul transmis de Mihai Muntean, secretar general al partidului, a fost cel ”împotriva unui guvern (Guvernul României n.r.) plin de corupți, așa cum a dovedit-o până acum magistratura”. Un protest  ,,împotriva complicității parlamentarilor care își acoperă colegii, protejându-i cu imunitatea parlamentară în fața cercetării judiciare, a celor suspectați de corupție și alte infracțiuni. După cum am văzut, a mai spus Mihai Muntean, parlamentarii își găsesc diferite medote de a obstrucționa justiția, cu legea în mână.  Știm ce clasă coruptă și incompetentă avem și ne pasă de cum va merge țara înainte. Rezulatul este acela a 3-4 milioane de români plecați din țară în 25 de ani pentru a-și căuta de muncă și reface viața.”

Cristi Merchea