[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Protest spontan la compania minieră Remin Baia Mare

Cincizeci de salariați ai Companiei Naționale Miniere a Metalelor Prețioase și Neferoase „Remin” Baia Mare au declanșat astăzi  un protest spontan la sediul companiei. Minerii sunt  nemulțumiți că nu și-au mai primit salariile de  trei luni de muncă.

Liderul Confederației Sindicale Meridian din județul Maramureș, Ștefan Petrician a declarat pentru AGERPRES că protestarii reprezintă ultimii salariați din cadrul companiei, care lucrează, la ora actuală, la întreținerea, supravegherea și conservarea perimetrelor miniere, închise în anul 2002.

„Oamenii sunt nemulțumiți că, de aproape trei luni de zile, nu și-au mai primit salariile, iar „Remin” n-a fost în măsură să plătească contribuțiile sociale către stat”, a spus Ștefan Petrician.

Compania minieră „Remin” se află în insolvență, iar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) refuză să vireze în conturile companiei suma de 8 milioane de dolari, rezultată dintr-o tranzacție internațională cu minereu steril.

„Remin” mai are cel puțin 100 de salariați, care activează în domeniul întreținerii minelor și perimetrelor miniere din județul Maramureș.

Sursa: AGERPRES