[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Protest

DSCF0056O mana de oameni s-a adunat in fata Ambasadei Romane la Roma pentru a cere redeschiderea postului OTV

Roma, 23 ianuarie

DSCF0037In fata Ambasadei Romaniei la Roma cateva zeci de romani, simpatizanti ai postului OTV si Partidului Poporului, s-au strans pentru a sustine pe Dan Diaconescu si cere redeschiderea postului OTV. Organizarea mitingului si anuntarea sa pe paginile de social-media nu au adus o prezenta numeroasa. Motivul? Romanii inca mai confunda sectia consulara cu sediul propriu-zis al ambasadei noastre. La sediul consular, spre dezamagirea organizatorilor, au fost circa 100 de persoane in timp ce in fata Ambasadei Romaniei din via Tartaglia doar o mana de oameni.

Intr-un scurt interviu acordat ziarului nostru, Dan Diaconescu ne-a explicat motivul manifestatiei de astazi: sustinerea redeschiderii postului de televiziune OTV in Romania.  Acuzatiile care i se aduc in tara, mai spune Dan Diaconescu, si anume cele de santaj, nu sunt fondate pe adevar, el fiind unul dintre cei mai cinstiti romani. Motiv pentru care se va candida la presedentia Romaniei.

Printre organizatorii manifestatiei s-au aflat si Emanuele Latagliata, proprietarul postului de televiziune romanesc din Italia RomitTv care ne-a declarat ca, indiferent de prietenia care-l leaga de Dan Diaconescu, postul sau de televiziune nu va sustine pe nimeni in campania electorala.

Acum doua zile, sustinatarii postului Otv au protestat si in fata CNA-lui pe aceeasi tema. Diaconescu asteapta raspunsuri din partea Guvernului Roman pentru ca, spune proprietarul „televiziunii poporului”, „au trecut mai bine de 30 de zile de cand o delagatie guvernamentala italianeasca, mai precis 7 europarlamentari italieni, au facut un protest in Parlamentul European pentru acordarea licentelor de emisie  OTV-ului”. Diaconescu este nemultumit de autoritatile romane si lipsa libertatatii de exprimare.

Silviu DAMASCHIN