[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Pungeștiul rămâne sub controlul strict al jandarmilor

Au decis-o magistrații de la Tribunalul Vaslui

Vaslui, 4 feb /Agerpres/

Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au decis marţi respingerea cererii de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale privind retragerea jandarmilor din comuna Pungeşti şi ridicarea statutului de ‘zonă specială de siguranţă publică’, depusă de Simona Niculescu, o specialistă în drept european şi militantă pentru drepturile omului. Având în vedere că toate căile de atac la instanţele din ţara noastră au fost epuizate, Simona Niculescu a anunţat că va merge cu cererea sa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. ‘Nu pot comenta deciziile instanţei, aşteptăm motivarea în termen de 48 de ore de la pronunţare. Vom exercita în continuare toate căile de atac. Acum vom merge în faţa CEDO, să vedem dacă decizia este conformă cu legea comunitară’, a declarat marţi Simona Niculescu.

Ea a depus în luna decembrie a anului trecut la Judecătoria Vaslui o cerere de ordonanţă preşedinţială în vederea retragerii echipajelor de jandarmi din Pungeşti, acolo unde a fost declarată zonă specială de siguranţă publică în urma protestelor localnicilor împotriva gazelor de şist.

Simona Niculescu a cerut, totodată, respectarea dreptului de proprietate pentru posesorii terenului situat lângă suprafaţa concesionată de Chevron, care susţin că nu sunt lăsaţi de jandarmi să se apropie de pământul lor.

După ce în primă fază magistraţii au amânat luarea unei decizii, aceştia au decis respingerea cererii, iar Simona Niculescu, prin avocata Oana Iovu, a depus apel.

Pe data de 8 decembrie anul trecut reprezentanţii Jandarmeriei au anunţat că Pungeşti a fost declarată ‘zonă specială de siguranţă’ din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când aproximativ 500 de protestatari ar fi distrus gardurile amplasate pe terenul concesionat de Chevron. AGERPRES/(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Ştefan Gabrea)