[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Radio Europa liberă va transmite din nou în limba română

Pare o ironie a sorții sau nu e deloc întâmplător. Revenirea comuniștilor și a politicii comuniste de partid în România și Bulgaria aduc cu ele și o „contramăsură”, atât de eficientă și cunoscută înainte de 1989: Radio Europa Liberă. 

Potrivit unui comunicat din capitala americană, transmis miercuri, 18 iulie, Radio Europa Liberă/Radio Libertatea va începe să transmită, începînd din decembrie 2018. Scopul acestor emisiuni este acela de a consolida peisajul mediatic din cele două țări unde dezinformarea și corupția au atins niveluri alarmante, menite să submineze sistemelșe politice și economice.

Radio Europa Liberă va realiza emisiuni multi-media, reportaje, anchete, analize politice în limbile bulgară și română. Președintele Radio Europa Liberă, Thomas Kent, declară că: „Sperăm în mod special ca transmisiunile noastre, realizate de jurnaliști locali, să contribuie la dezvoltarea unei prese libere, să promoveze valorile și instituțiile democratice și să suțină dezbaterile în ambele țări despre locul lor în NATO, în Uniunea Europeană și în celelalte organizații occidentale. Așteptăm să intrăm în parteneriat cu media locale independente și cu societatea civilă”

Potrivit comunicatului de presă, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai societății civile și ziariști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și divizările sociale sînt pe cale să submineze sistemele lor politice.

 

Lasă un răspuns