[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Raul Rusu, 12 ani. Copilul român cu suflet pastel

       În drumurile noastre printre copii, cunoaștem mereu figuri excepționale, care ne încântă sufletul prin puritatea sau talentul lor deosebit.

         Așa l-am cunoscut pe Raul Rusu, o minune de copil de 12 ani, ce își exprimă fiecare stare prin desen. Preferă să deseneze oriunde și oricând, pictura fiind adevarata lui pasiune. Stând de vorbă cu Raul, am reușit să aflu rădăcinile acestei pasiuni. Chiar dacă s-a născut aici, a petrecut mult timp cu bunica, pe care o vizitează în fiecare vacanță în România. Bunica brodează, țese la război minunății tradiționale, sau pictează. De la aceasta a moștenit dragostea pentru pensulă și ardoarea culorii. Sufletul său e un continuu pastel.

       

      Desenele lui Raul umplu holurile școlii, casele rudelor și prietenilor, inimile tuturor… ele emană frumusețea spirituală în cea mai pură formă. Fie că e vorba de peisaje, animale, portrete sau pictură abstractă, orice desen ce poartă semnătura lui Raul este o adevărată operă de artă. Un mic Picasso de origine română își încântă mereu colegii și prietenii cu sensibilitatea pastelului de culori.

        

       Modestia l-a făcut să nu se înscrie până acum la niciun concurs. Discutând cu el am aflat că nu a participat vreodată la vreo competiție, deși lucrările sale sunt mereu expuse în Monte Compatri, un mic orășel de lângă Roma cu o comunitate românească foarte mare. Raul emană bucurie și frumos. Este un ingeraș al Artei coborât printre noi, care ne învață ce înseamnă iubirea pentru natură, pentru celălalt… fără a vorbi prea mult. Într-o limba română perfectă, mi-a spus doar că își dorește să devină un pictor de renume, într-o bună zi.

         Pentru că este ziua lui de naștere în curând, am ales să scriu acum despre el.

          La mulți ani!, înger al culorilor!

         Valentina Popa

Nota redacției: Valentina Popa este profesor de limba română la Monte Compatri (Roma)  și este mereu în contact cu mulți copii români. 

Lasă un răspuns