[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Realizare istorică pentru România la Curtea Internațională de Arbitraj

Avocatul român Crenguţa Leaua a fost numit vicepreşedinte al Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris, urmând să preia funcţia la data de 1 iulie.

crenguta-leaua

Curtea Internațională de Arbitraj, de la Paris, este condusa de un președinte, secondat de 17 vicepreședinți, acoperind teritorial toate continentele. Pentru mandatul 2015-2018, la conducerea instituției a fost desemnat francezul Alexis Mourre.

Este pentru prima data când în lista vicepreședinților Curții Internationale de Arbitraj ICC Paris se regăsește un jurist dintr-o țară din Europa de Est, alta decât Rusia. Aceasta numire vine după încheierea unui mandat de trei ani ca membru al Curții, perioada în care m-am străduit să am o implicare concreta și semnificativă în activitatea acestei instituții arbitrale„, a declarat Crenguța Leaua.

Curtea Internationala de Arbitraj ICC Paris este cea mai importanta institutie arbitrala la nivel global. Are sediul la Paris si birouri teritoriale în New York si Singapore, dar permite organizarea de proceduri pe teritoriul oricarui stat.

În componenta Curtii se regasesc membri numiti dintre candidatii desemnati de peste 80 de state reprezentate în cadrul ICC Paris. Rolul principal al Curtii este de a asigura administrarea arbitrajului în bune conditii, cu respectarea drepturilor partilor si cu scopul asigurarii recunoasterii si executarii hotarârilor pronuntate de tribunalele arbitrale.

Crenguța Leaua este conferențiar universitar titular la Academia de Studii Economice București și cadru didactic asociat în cadrul programului de masterat în Arbitraj Comercial organizat de Facultatea de Drept a Universității din București. Este arbitru cu experiența în peste 100 de cazuri, fiind inclusă pe listele de arbitri ale curților de arbitraj de pe lângă camerele de comerț și industrie din România, Austria, Polonia, Bulgaria și Slovenia, precum și din Kuala Lumpur și Shanghai.
Sursa: www.stiripesurse.ro