[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Recrutorul de interlopi, Codrin Ștefănescu, sare la gâtul comisarului european Corina Crețu

În țara tâlharilor PSD-ALDE nimic competent și pregătit, muncitor, nu e bun. Doar proștii, hoții, parveniții, lingăii, șmecherii, putorile și interlopii  pot fi promovați, lăudați, onorați cu doctorate, puși să conducă administrația și statul însuși. România este pe mâna unei clici care se străduie din răsputeri să distrugă tot ceea ce mai este de distrus: nu contează cum și prin ce mijloace.

Iar cel mai nou caz este cel al comisarului european Corina Crețu care, prin eforturile sale susținute din poziția pe care o deține, a reușit să rezolve o mare parte a întârzierilor proiectelor finanțate de UE. Codrin Ștefănescu, unul dintre lacheii cei mai servili ai penalului Dragnea, i-a sărit la gât imediat ce aceasta a arătat că studiul de fezabilitate al spitalelor românești costă 1,8 milioane de euro și nu 250 de milioane!

„Corina Creţu nu reprezintă, în momentul de faţă, interesul României de a construi spitale regionale la costuri de 10 ori mai mici. Ea reprezintă interesele unor cercuri de interese de la Bruxelles.” a spuș Ștefănescu, cel care asigura gărzile de interlopi pentru apărarea lui Dragnea.

Iată postarea comisarului european:

Nu stiu dacă aţi urmărit, dar aseară, ca la un semnal, după ce am zis că studiul de fezabilitate al spitalelor regionale costă 1,8 milioane euro (şi nu 250, cât se avansase în spaţiul public), am început să fiu atacată într-un mod şocant.

Aceste atacuri pornite ca la un semnal la adresa mea şi mai ales atacurile la adresa Uniunii Europene, injuriile prin care sunt acuzată că sunt vândută intereselor străine, în condiţiile în care toţi ştiu câte eforturi am făcut preluând pe fonduri europene toate creditele României pe care le avea de plătit către Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană de Dezvoltare, salariile funcţionarilor din România care lucrează pe fonduri europene, fazând zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp şi pt care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, sincer, toate acestea mă lasă fără cuvinte.

Aş fi înţeles să fiu considerată trădătoare de partid şi de ţară, dacă am fi avut depuse la Comisia Europeană zeci de proiecte care tergiversau sau pe care le-am fi uitat perioade lungi de timp.

Repet, din păcate nu mai avem în analiză proiecte majore depuse la Comisie în afara Magistralei de Metro M6, proiect în legătură cu care încă aştept un răspuns la o scrisoare adresată de către Directorul General al DG Regio, Dl Marc Lemaitre, Ministrului Transporturilor, fără de care regulamentele nu îmi permit să adopt o decizie.

Nici un alt proiect major nu e depus la Comisia Europeană, în condiţiile în care România a depăşit cu mult datele la care singură s-a angajat că le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar şi pentru autostrăzile Piteşti-Sibiu, Târgu Mureş-Iaşi, Craiova-Piteşti, podul de la Brăila, Metroul Pipera-Berceni, Centura Bucureştiului etc.

E trist că reuşim în alte state să dezvoltăm şi să deblocăm proiecte, iar de la Bucureşti primesc doar acuzaţii şi insulte. Nu numai eu, dar şi serviciile Comisiei Europene sau ale celorlalte instituţii europene.

Pentru perioada 2021-2027, viitorul Buget European, m-am zbătut pentru mai mulţi bani pentru România, astfel încât aceasta să beneficieze de încă 8 miliarde faţă de actuala perioadă de programare pentru investiţii în interesul cetăţenilor români.

Când reuşeşti, în ciuda plecării celui de-al doilea mare contributor la Bugetul UE, Marea Britanie, să obţii o creştere cu 10 la sută a fondurilor europene pentru ţara ta, eşti, cu siguranţă, în slujba unor interese străine, nu-i aşa?

Vă las pe Dvs să apreciaţi munca şi loialitatea mea faţă de România şi Uniunea Europeană, scrie Creţu pe Facebook.

Sigur că nu le convine: în momentul în care o ţară a UE găseşte o soluţie fără a le plăti lor studiile de fezabilitate, comisioanele şi tot ce mai trebuie, sigur că toţi iau foc. Noi vom lucra cu parteneri privaţi şi vom construi în beneficiul României şi românilor.

Îi spun acum în direct: Corina, nu eşti mulţumită? Te mai duci o dată la Guvern şi discuţi! Acolo sunt specialişti care lucrează în interesul României şi pentru români”, a declarat Codrin Ştefănescu, preluat de B1 TV, la Antena 3.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns