[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Referendum – vor românii legislație pentru penali?

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, 23 ianuarie, că va începe demersurile privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislației în materie penală, relatează agerpres.ro

„Dragi români, vorbim despre ce fel de națiune vrem să fim. Vrem să fim o națiune puternică, stat de drept sau vrem să fim o națiune așa și așa, un stat de drept care poate fi înmuiat și discutat? Vrem să fim o națiune care seamănă cu generația care a făcut Mica Unire sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea? Vrem să fim o națiune între celelalte națiuni, așa cum sunt națiunile europene, sau vrem să fim o națiune care nu îndrăznește să ridice vocea în corul națiunilor europene? Așadar, dragii mei, trebuie să ne hotărâm ce națiune suntem, ce fel de națiune vrem să fim. Eu îmi doresc o națiune puternică, eu îmi doresc o națiune de oameni mândri și liberi. Românii sunt mândri și liberi și îmi doresc o națiune condusă de politicieni integri. Îmi doresc o națiune condusă de politicieni competenți. Orice altceva pentru mine este prea puțin, iar pentru a obține acest lucru, pentru mine niciun preț nu este prea mare”, a afirmat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că „aparent” se vorbește despre „chestiuni legate de justiție, despre ordonanțe de urgență pe teme foarte concrete”.