[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Retrospectiva Soleil de lEst la Roma”- expoziție de pictură la Academia Română din Roma

Marți, 18 iulie 2017, ora 19:00 la Academia Română, Sala de Expoziții va avea loc vernisajul „Retrospectiva Soleil de l’Est la Roma”

În perioada 18-30 iulie, Academia Română din Roma găzduiește expoziția de pictură „Retrospectiva Soleil de l’Est la Roma”

Artiști expozanți: Ion ATANASIU-DELAMARE, Ilie BOCA, Horea CUCERZAN, Suzana FANTANARIU, Dan HATMANU, Lisandru NEAMTU, Romul NUTIU, Christian PARASCHIV, Vasile TOLAN.

Accademia di Romania prezintă la Roma, marti 18 iulie 2017, Retrospectiva Soleil de l’Est, expoziție de pictură cuprinzând lucrările artistilor Ion ATANASIU-DELAMARE, Ilie BOCA, Horea CUCERZAN, Suzana FANTANARIU, Dan HATMANU, Lisandru NEAMTU, Romul NUTIU, Christian PARASCHIV, Vasile TOLAN.

Expoziția este organizată în colaborare cu asociația Soleil de l’Est (Franța) și beneficiază de susținerea Institutului Cultural Român.
Cele 34 de lucrări care alcătuiesc expoziția, realizate în perioada 2004 – 2010, ilustrează faza de creație a acestor importanți artiști români contemporani ce coincide cu momentul integrării României în concernul țărilor libere europene în anul 2007, cea de-a doua mare deschidere a României actuale catre Occident dupa evenimentele din 1989.


Asociatia culturala internationala Soleil de l’Est a fost creata în 1994 cu obiectivul principal de a prezenta în Franta initial, si ulterior si în alte tari din UE, o parte din cultura româna, în speta pictura contemporană.

Cu ocazia vernisajului, domnul Michel Gavaza, președintele Asociatiei Soleil de l’Est, va sustine o conferinta de prezentare a expozitiei si, în general, a picturii românesti contemporane. Va fi prezentata, de asemenea, o amplă documentație legată de activitatea asociației, incluzând cele doua volume ale lucrarii Présences de la peinture contemporaine roumaine en France avec Soleil de l’Est, alte albume si cataloage de pictură editate în engleză, franceză și română, monografii ale pictorilor expozanți, materiale, reportaje filmate, fotografii și afisele principalelor expoziții organizate de asociație în Franta, Belgia, Olanda, România.