[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Revelion „pe vechi„ al românilor din Torino

12570887_900755439993221_1747286926_n

Continuă seria Revelioanelor organizate de românii din Italia. O petrecere „de sfârșit de an” ,terminată cu un „Miss Badanta”, a făcut deliciul româncelor din Torino

După „Revelionul Badantelor” desfășurat la Roma, duminică, 17 ianuarie, Restaurantul „Quadrifoglio” a lui Gianni Balan si Asociatia „Maramures” condusă de Liliana Solomon din Torino alături de Asociația „Lika Eventi” din Roma s-au gândit să organizeze ceva frumos pentru românii, dar mai ales pentru româncele  din zonă, care sărbătoresc Anul Nou pe stil vechi.
Distracția a început seara, în acordurile muzicii solistului Vasile Macovei din Chişinău care a ridicat sala restaurantului la joc până dimineața. Nu au lipsit mâncărurile românești, costumele populare, urăturile tradiționale și voia bună.
locul 1
Maria Talaba, Miss Badante 2016 Torino
Cel mai apreciat moment al serii a fost Miss Badante 2016 Torino, primul de acest fel din zona de nord a Italiei, organizat pentru emigrantele românce. Practic, ideea care a prins de trei ani la Roma, a fost exportată de Elena Rodica Rotaru și în partea de nord a Italiei, și a prins mai mult decât bine. Fetele, doamnele s-au gătit pentru un moment ca acesta, arătându-și toaletele și grațiile în fața juriului care a delibaret câștigătoarele dintre cele 12 participante la concurs.
elena locul I
Elena Rotaru (stânga) și câștigătoarea consursului Miss Badante, Maria Talaba
castigatoare
Câștigătoarele concursului Miss

Jurații, av. Giancarlo Germani, Mihai Pitica, Franco Oliveri, Dorian Bunea și Paolo Damiano au ales patru doamne drept cele mai frumoase „badante”. Fericitele câștigătoare ale locului al treilea au fost două dobrogence:  Mirela Dobre, 52 ani, din  Constanța, de 10 ani in Torino, mamă a patru copii și bunică a doi nepoți despre care spune că sunt „viața ei” și  Elena Alexe, 55 ani, din Tulcea. Tot de 10 ani în Torino, Elena lucrează ca îngrijitoare și a declarat: „am fost foarte  bucuroasă ca am particitat la concurs Miss Badante 2016 Torino. Am avut emoțiii și nu mă așteptam să câștig locul al 3-lea”.

La fel de fericită a fost și câștigătoarea locului al II-lea,  doamna Zoe Tache, de 63 ani, de loc din Breaza (Prahova) și de 16 ani în Italia care, plină de emoție, ne-a spus că „Nu mă gândeam niciodată să particip la concurs de miss si să câștig locul 2. M-am simțit la acest eveniment, Miss Badante 2016 Torino, ca în România: mâncare românească , muzică live românească si multa voie buna! Vă mulțumesc ca m-ați facut fericită!” 
Bineînțeles, cea mai bucuroasă a fost câștigătoarea locului I, doamna  Maria Talaba, 42 ani, din Iasi. Fostă barman în România, Maria muncește în Torino de 9 ani ca „badante”. Ca orice început, și Mariei i-a fost greu dar „acum m-am învățat”. Sunt bucuroasa ca lucrez badanta, mă simt bine cu bătranii, râd, glumesc cu ei, … le povestesc de România mea frumoasa și așa îmi trece dorul de acasă. Dar concursul de miss m-a făcut foarte fericită. La anul voi participa din nou, cu mai mult curaj.”
Evenimentul de MISS a fost sponsorizat de Asociația „Lika Eventi” din Roma, condusă de Elena Rodica Rotaru, și a adus o noutate în comunitatea de aici dar și multă bucurie în sufletele româncelor.