[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Revoltă la Arezzo-Italia după ce unui român i s-a redus pedeapsa pentru dubla omucidere

Accidentul s-a produs la periferia orașului Arezzo, în San Leo. Cele doua victime mergeau pe trotuar când au fost lovite de vehiculul condus de român.

În seara zilei de 31 ianuarie 2016, Dănuț Alexe, român de 40 de ani s-a urcat beat la volanul unui minicar și a omorât doua persoane: Marzanna Barbara Stepien, 51 de ani și fiica acesteia Letizia Fiacchini, de 10 ani.

Cele doua victime mergeau pe trotuar când au fost lovite de minicar. Accidentul a declanșat revolta locuitorilor din zonă care mai aveau puțin și-l linșau pe șofer. Accidentul s-a produs la periferia orașului Arezzo, în San Leo. Bărbatul transformase mașina pentru a circula cu o viteză mai mare decât 45 km/h, cât îi era permis. Acesta circula cu 60 de km/h într-o zonă cu o restricţie de 50 km/h. Impactul a fost violent, victimele au murit la puțin timp după ce au fost lovite, în ciuda încercărilor medicilor sosiți la fața locului de a le reanima. Șoferul avea o alcoolemie de 1,79 gr/l, de aproape patru ori peste limita permisă.

În primă instanță românul Alexe Dănuț a fost condamnat la nouă ani și două luni de închisoare pentru omor prin imprudență și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Curtea de Apel din Florenţa i-a redus pedeapsa cu patru ani, aceasta fiind perioada maximă cu care se putea reduce. Femeia de 51 de ani de naționalitate poloneză era casatorită cu italianul Luca Fiacchini care s-a declarat indignat și neputincios la auzul sentinței din 27 aprilie 2017: „Mi le-a ucis a doua oară”, a spus barbatul. La marșul de protest din 2 mai 2017, locuitorii au mărșăluit cu făclii.

Revoltă și pe pagina de Facebook a Giorgiei Meloni, lider Fratelli d’Italia:

În Italia omorul din culpă multiplu, agravat de starea de ebrietate și de încălcălcarea codului rutier, este pedepsit cu până la 15 ani de detenție. „Nu se poate numi Justiţie atunci când se ia partea vinovaţilor, şi nu victimelor: încă o dată guvernul italian se dovedește incapabil de a apăra drepturile cetățenilor care respectă legea”, a spus  Giorgia Meloni.