[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Revolut – sau cum să trimiți bani acasă GRATIS

Revolut, apărută pe piață acum patru ani, a ajuns la 3 milioane de clienţi. Realizată din Londra, aceasta a ajuns în 42 Paesi europei, a obținut finanțări de peste  340 milioane de dolari  în mai puțin de 36 de luni și elaborând peste 3 miliarde de tranzacții în fiecare lună.

Ce este acest card Revolut revoluționar?


În primul rând este o companie care oferă conturi, carduri şi servicii bancare fără tarife pentru tranzacţiile internaţionale. Revolut este un fintech, adică un start-up (companie la început de drum) care acţionează în domeniul financiar şi vine cu soluţii care nu sunt oferite de bănci sau de alte servicii financiare.

Ce face?

Revolut oferă aproape tot ce oferă o bancă („aproape”, pentru că încă nu oferă credite în România) şi toate acestea dintr-o aplicaţie direct din telefon. Diferenţa principală constă în cuvântul „tehnologie”, pentru că Revolut este o companie al cărei focus este pe zona de ultimă tehnologie.
Revolut le permite utilizatorilor să deschidă un cont curent în aplicaţie în câteva minute, să efectueze transferuri domestice şi internaţionale gratuite, să deţină şi să schimbe 25 de monede în aplicaţie folosind cursul de schimb real (interbancar), şi să cheltuie bani în întreaga lume, în 140 de monede, fără taxe şi comisioane ascunse, folosind un card contactless VISA sau MasterCard.
Există 3 tipuri de carduri fizice și 5 carduri virtuale colegate la un cont.

Există trei alternative de cont:
1. contul standard, care nu costă nimic,
2. contul premium, cu mai multe servicii, şi
3. contul metal, cu servicii extinse.

Utilizatorii pot alege să folosească numai un card virtual şi să facă plăţi doar online.
Compania oferă, de asemenea, şi un card fizic (3 variante) 

Ce este foarte important pentru românii emigrați? Că acest card asigură trasnferul de bani în toată lumea gratuit. Schimbul valutar este INSTANTANEU și este realizat la taxa interbancară, cea pe care o folosesc băncile în operațiunile lor de schimb. Până la 5.000 de euro/lire (sterline) pe lună comisionul este ZERO.

Fiecare card extra pe lângă acestea va costa în plus. Esenţial pentru utilizatori este să deţină un alt cont bancar, deoarece numai aşa îşi pot alimenta contul Revolut.

Asigurari 

  Revolut oferă și două servicii de asigurare: unul pentru smatphone sau tablete și unaltul de asicurare sanitară pentru cei care călătoresc.
Ambele asigurări sunt complet digitale și se activează direct de pe app. într-un minut. (acoperă căzături, rupturi, daune cauzate de lichide sau mașinării ieșite din garanție etc). Reclamațiile se prezintă tiot online. Mai mult, asigurările asupra dispozitivelor Revolut costă cu 50% mai puțin față de celelalte preznete pe rețelele mobile din Europa, cu rate care pleacă de la 0,90 lire/săptămână.

Cum se alimentează contul REVOLUT?

Ca să alimentezi contul Revolut, ai la dispoziţie mai multe opţiuni:
1. transfer bancar,
2. „topping up” sau
3. prin Apple Pay sau Google Pay.


Revolut nu acceptă alimentarea prin cash sau cec. Revolut recomandă să îţi alimentezi contul cu aceeaşi monedă pe care o deţii în contul bancar. De exemplu, dacă ai cont Revolut de lei, este de recomandat să alimentezi tot de pe contul bancar de lei. Dacă monedele sunt diferite, banca va converti ea însăşi suma şi va aplica un comision. Dacă faci „top up” de pe un card emis în ţara ta, tranzacţia este complet gratuită. În schimb, dacă alimentezi de pe un card care nu a fost emis domestic, de pe un card de credit sau de pe card comercial, Revolut ar putea să aplice o taxă.

Contul Revolut are un IBAN generic, însă compania lucrează în prezent la oferirea unui IBAN personalizat. Clienţii Revolut primesc notificări imediat ce cheltuie bani, văd cheltuielile pe categorii, au acces la instrumente de bugetare şi măsuri de securitate sporită precum abilitatea de a utiliza gratuit carduri virtuale de unică folosinţă sau de a activa setări de siguranţă bazate pe locaţie şi proximitate.
Pentru siguranţă, utilizatorii pot să şi să deblocheze cardul direct din aplicaţie, iar cardurile pot fi dezactivate pentru anumite tipuri de tranzacţii (contactless, swipe, plăţi online, retrageri de numerar). Utilizatorii pot opta pentru siguranţa pe baza de geo-localizare: asta înseamnă că nu pot face plăţi cu cardul decât dacă acesta este situat în perimetrul telefonului.
Utilizatorii pot seta limite de cheltuieli pentru fiecare card.

Cum obţii Revolut?

Pentru a putea folosi Revolut, trebuie să descarci aplicaţia din App Store sau din Google Play. Aplicaţia îţi va cere să alegi ţara de origine şi să îţi introduci numărul de telefon. După ce creezi o parolă, vei primi un SMS cu un cod pentru verificare. Apoi vei introduce datele personale: nume şi data naşterii, dar şi adresă şi cod poştal, pentru că acolo vei primi cardul. Pentru a putea începe să foloseşti Revolut, este obligatoriu să alimentezi contul cu 50 de lei. Ulterior, aplicaţia îţi va verifica identitatea: va trebui să faci o poză la buletin, paşaport sau permis de conducere. Pentru a confirma că eşti tu cel din document, va trebui să îţi faci o poză – un selfie. În circa zece minute, aplicaţia îţi va verifica documentele şi vei primi confirmare, dacă totul este în regulă. Un ghid complet sau obținerea cardului poate fi găsit AICI.

Unde se poate scoate chash

Cu cardul Revolut se pot scoate lichizi în orice ATM dincircuitul Visa sau Mastercard. Cel mai bine estea tunci când scoți valuta locală. Pentru extragerile din ATM de până la 200 de euro/lire nu se aplică nici un comision. Dincolo de această sumă, comisionul este de 2% iar expedierea cardului costă 5,99 euro.

Mult mai multe detalii AICI.

Lasă un răspuns