[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Rezultatele candidaților români la alegerile din Italia

Duminică, 31 mai, au avut loc alegeri administrative și regionale în Italia. Acestea s-au desfășurat în 1.065 primării, dintre care 514 aparțin regiunilor cu statut ordinar, iar  551 regiunilor cu statut special. Peste 50 de români au candidat atât la funcția de consilier local cât și la funcția de consilier regional.

alegeri

Dat fiind faptul că duminică, în Italia, vremea a fost frumoasă, cerul senin, soarele arzător … în detrimentul politicii mai bine zis, românii au preferat marea în locul votării. Rezultate pozitive? Nu prea. La Colleferro cei doi candidați români au obținut 13 respectiv 8 voturi, iar Palombara 60 voturi fără nici o șansă.

Sanda Radulescu, unicul candidat la regionale in Veneto a obtinut 17 voturi iar la Cologno Monzese, candidata Tatiana Doina Frâncu ZERO voturi. La Matera, Mădălin Minica 30 voturi din 300 înscrisi cu huletine de vot. Așteptăm. Poate ceva-ceva o iesi din cei peste 50 de candidați.

Samson Neculai a fost ales consilier local la Pertosa, Regiunea Campania. Românul a fost ales consilier cu 28 de voturi pe lista civică de stânga Ulivo per Pertosa, obtinând voturile celor 12 români rezidenți în localitate, dar și 16 voturi și de la italieni.

La Arezzo, Aurelia Ceoromila a obținut 86 de voturi pe listele Partidului Democrat, insă numărul de voturi a fost insuficient pentru a obține un nou mandat.

Alin Constantin Bolohan, candidat  pe listele electorale din Barcellona Pozzo di Gotto de lângă Messina a obținut 52 de voturi.

La  Rovigo, Nicoleta Tacu, candidată la Rovigo pe lista Obiettivo Comune a obținut 21 de voturi.

La Venezia, Alexandra Iacob, a participat la alegerile municipale din două sectoare pe lista Venezia Popolare. Cu 28 de voturi, romanca fost cea mai votată de pe lista sa în în sectorul Mestre-Carpenedo.

La Colleferro, Mihaela Munteanu a obținut 13 voturi pe lista IL Castello con Sanna.

Nici candidatii AR, Nicolae Gicaru și Marius Dogaru nu au reușit să devină consilieri local.

La Cologno Monzese, candidata Tatiana Doina Frâncu nu a obținut nici un vot la alegerile locale. Românca a candidat și la consiliul local din Segrate, cu acelasi rezultat.

La alegerile regionale din Toscana, pe lista DEMOCRAZIA DIRETTA – ARTICOLO 75 a candidat Mărioara Sivu care a obținut 10 voturi.

 

Sursa: www.actualitatea.it