[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Riano (Roma Nord) O româncă candidează la funcţia de consilier în conducerea Universităţii Agrare

Ce este Universitatea Agrară?

Universitatea Agrara este o institutie autonomă, publica, nu economică, cu personalitate juridică în baza legii din 4 august 1894,nr.397,care reprezinta utilizarea terenurilor publice în scop civic a tuturor cetatenilor apartenenţi unei comune.
Aceasta instituţie se ocupă de îngrijirea intereselor agricole, zootehnice şi de carierele de piatră şi tuf care se pot extinde teritoriul unei comune, de care poate uzufrui întrega populaţie cu resedinţa acolo.Cetaţenii care nu au rezidenta si cei care nu platesc taxele datorate pentru perioada de utilizari permise nu pot uzufrui de terenurile cu uz civic,care consta in parcuri,teatruri in aer liber,spatii adecvate pentru animale,aleei pentru plimbari si spatii pentru activitati spotrtive.
Alegerea Consiliului se efectueaza prin vot la care pot participa doar persoanele înscrise pe listele electorale. Pentru a putea vota e necesar sa mergi la prefectura comunei respective de care apartii si sa ceri cardul de alegator. În cazul persoanelor care provin din alte ţări, trebuie un certificat de alegator, care se găseşte la prefectură.
Nu se pot candida cei care sunt:
-functionari publici in cadrul acestei institutii;

-preoti, miniştri de religie; -tresorierii acestei institutii;

-persoanele care au dat in judecata aceasta institutie;

– cumparatorii terenurilor care apartin institutiei;

– ascendenti, discendenti, rude de gradul unu, contemporan cu un reprezentant deja inscris pentru cursa electorala.

Aceasta insitutie este supusa unui control de uz civic impotriva urbanizarii terenurilor agricole si a trenurilor impadurite.
„Noi, toti cetatenii care uzufruim de aceste terenuri,trebuie sa colaboram pentru renasterea acestei institutii care ne ofera spatii si locuri curate pentru o viata mai sanatoasa.” spune Presedintele Universitatii Agrare din Riano, Adolfo Mancini.
În aceste condiţii, cetăţenii rezidenţi în această localitate, care împărtăşesc ideile Universităţii Agrare, se pot candida pe listele de consilieri ai acestei instituţii.

Există deja o româncă, Mihaela Ipate, binecunoscută în localitate datorită implicării sale în viaţa socială a comunităţii româneşti şi nu numai, care se va candida la alegerile viitoare pentru funcţia de consilier. Noi îi urăm succes!

Andreea Crăciun