[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ricchi e Poveri la Focșani: ”Ci sarà il pubblico che ci scalderà”

ricchi-e-poveri-blog

serena tena

Serena Țenea ________

Seara dintre ani a fost sărbătorită la Focșani în stil mare printr-un spectacol cu artiști de renume printre care și Ricchi e Poveri. Legendara trupă italiană a susținut un recital extraordinar la trecerea dintre ani. În ciuda gerului de afară, protagoniștii serii au încălzit publicul vrâncean cu piese consacrate precum „Mamma Maria” sau „Sarà perché ti amo”.

Artiștii au venit echipați de iarnă

Celebrii artiști au concertat cu entuziasm în urbea de pe Milcov declarând că este un oraș frumos, foarte primitor și că au venit echipați de iarnă pentru a putea susține reprezentația din Piața Unirii – “È una bellissima città, è un posto molto accogliente, noi ci siamo atrezzati, molto invernali” (Angelo Sotgiu). Singura prezență feminină a trupei, Angela Brambati ne-a spus energic și convins că publicul îi va încălzi – ”Ci sarà il pubblico che ci scalderà”. Aceasta a declarat că nu vor se vor sătura niciodată să cânte piesele de aur din repertoriul ce le-a adus succesul, că oamenii iubesc melodiile lor și de fiecare dată când le cântă se simt de parcă ar fi prima oară – “Noi sappiamo che le persone sono molto  affezionate alle nostre canzoni perciò noi non ci stanchiamo di cantarle perch é ogni volta è come se fosse la prima volta”.  Cea mai mare satisfacție a celor trei este că sunt încă împreună după 47 de ani, că au o experiență vastă și că au strâns noi prietenii în toate locurile în care au concertat, care trebuie menținute cu dragoste și căldură –  “Il fatto che stiamo ancora insieme ed ilo fatto che abbiamo tanti amici, in ogni citta dove andiamo a fare dei concerti troviamo sempre delle nuove amicizie, le vecchie amicizie non vanno buttate via, ma mantenute con calore e con amore e ci ritroviamo tanta esperienza”. Angelo Sotgiu este uimit văzând că publicul fredonează în italiană piesele lor și că genul lor muzical i-a dus mai departe în timp  – “È sempre questo nostro genere che ci ha portati avanti nel tempo”

Succesul din perioada comunistă – “Noi portavamo un po’ d’allegria!”

Trupa s-a bucurat de succes deplin în spațiul sovietic în perioada comunistă, perioadă în care grupul italian era în vogă și în România. Franco Gatti declară că au fost dintotdeauna agreați de regimul comunist, amintind de turneul de 45 de zile de la Moscova din 1986. Oamenii se distrau pe ritmurile lor vesele, se destindeau și visau la  la Italia însorită – “Il sogno dell’Italia”.

Artiștii au fost entuziaști să cânte în România, unde se simt bine– “Ci siamo trovati benissimo”- tocmai de aceea se întorc mereu cu plăcere. Ei le-au transmis românilor să se distreze și să gândească pozitiv în noul an– “Divertiamoci e amiamoci tutti insieme!”

Câștigă Sanremo în 1985

Grupul muzical Ricchi e Poveri s-a format în 1968 la Genova și este format în prezent din Angelo Sotgiu, Angela Brambati și Franco Gatti, fiind printre artiștii italieni cu cele mai multe discuri vândute, peste 22 de milioane. Au reprezentat Italia la Eurovizion în 1978 cu piesa  “Questo amore” și au particiat de mai multe ori la celebrul festival al muzicii italiene Sanremo, unde au luat de două ori locul doi și locul întâi în anul 1985 cu celebra “Se m’innamoro”. În 2012 lanseză albumul  “Perdutamente amore” cu ocazia a 45 de ani de carieră în care sunt incluse patru piese noi.