[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ridichea negră – un leac extraordinar iarna

E urâtă ridichea neagră, fără styling, dar ascunde calități extraordinare. Ieftină și ușor de găsit, ridichea neagră are efecte foarte bune în combaterea răcelii, a problemelor ficatului și stomacului.

Atunci când tusea nu vă dă pace, aceasta poate fi tratată cu un simplu sirop făcut din două elemente naturale: ridiche neagră și miere. Ridichea neagră are un conţinut ridicat de vitamina C,  fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanţi. Siropul calmează tusea şi duce la eliminarea substanţelor nocive din bronhii şi din plămâni. Aceasta jută și la drenarea ficatului si a vezicii biliare, scade colesterolul „rău „si previne aparitia evenimentelor cardiace. Este un antibiotic natural, dar este extrem de eficienta si în tratarea afectiunilor sistemului uro-genital si limfatic.
Potrivit Wikipedia “ridichea neagra sau Rapfanus sativus varietatea niger este un soi de ridiche folosit din cele mai vechi timpuri in medicina naturista, atribuindu-se puteri de vindecare a bolilor digestive, biliare, racelii. Conține glucide, uleiuri esentiale, enzime, microelemente, vitaminele B si C, flavonoide, izotiocianati, inhibitori de enzime. Este un puternic energizant, elimina toxinele din organism si regenereaza ficatul”.

Cum obţii sucul

Luați o ridiche neagră şi  tăiați cam o treime din ea. Partea mai mare o scobiți şi o umpleți cu miere, după care o puneți pe o farfurie şi o lăsați cam o  oră. După mai puțin de o  oră, ridichea va fi plină cu sirop. După ce îl bei, timp de cel puţin jumătate de oră,nu trebuie să mănâci sau să bei nimic, pentru a avea timp să acţioneze.