[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Roma – Apel Umanitar: Campanie de donare de sânge pentru Lucian Rusu

Săptămâna trecută am făcut un apel la solidaritatea românilor din Roma și Lazio pentru a-l ajuta pe Lucian Rusu, tânărul de 23 de ani care se află internat la spitalul San Camilo din Roma, după ce a suferit un grav accident de mașină.

Apelul nostru a fost auzit și medicii au avut sângele necesar pentru intervențiile chirurgicale la care Lucian a fost supus în această săptămână. Un număr foarte mare de conaționali s-au prezentat duminică, 4 martie, dar și luni, 5 martie, pentru a dona sânge.

O situație fără precedent a adus împreună conaționali din Roma și împrejurimi. Circa 15 persoane au fost trimise acasă, nu au putut dona. Donațiile au acoperit necesarul de sânge pentru această săptămână.

„Îl țin tot timpul sedat, nu vorbește. I-au găsit o infecție la plămâni. Această infecție a fost ca o explozie, i-a declanșat o hemoragie internă și nu a putut fi operat imediat. Îl văd în fiecare zi și simte când vin, știe că am venit cu prietenii.” (…) „E născut în aceeași zi cu mine! Când l-am născut mi-am zis: Ce cadou frumos am primit de ziua mea!” (…) Mulțumim tuturor celor care au venit să doneze, nu am cuvinte să le mulțumesc, din suflet vă mulțumesc! Doctorii au trimis 15 persoane acasă, au zis că nu au mai văzut așa ceva, au fost uimiți. O să-i facă multe operații, are toate oasele rupte, a spus mama lui Lucian.

Fotografie din spitalul San Camilo

La apelul nostru au răspuns Valentin Făgărășian, președinte Pnl Italia și Ovidiu Burdușa, consilier județean Pnl din Diaspora.

E un sentiment deosebit, ce nu poate fi descris. Chiar și medicii italieni au fost impresionați pentru că am venit în număr mare să donăm sânge. Cred cu adevărat și sper că poate fi un punct de plecare pentru comunitatea românească, să ne unim pentru o cauză comună”, ne-a spus Ovidiu Burdușa.

Îl putem ajuta pe Lucian în continuare donând sânge! Are nevoie de ajutorul nostru. Dacă puteţi, va rugăm să o faceţi INDIFERENT de grupa sanguină pe care o aveţi! La donare trebuie doar să precizaţi pentru cine donaţi. Vă amintim că nu trebuie să mâncați și să beți lichide înainte. Donatorii (orice grupă) se pot prezenta duminică, 11 martie, între 7 și 10, la centrul de donații din cadrul spitalului San Camilo cu buletinul italian sau românesc.

Mulțumim tuturor celor care au fost aproape de această familie și celor ce vor fi!

Roma – Lucian a suferit un grav accident și are nevoie de ajutorul nostru, români!

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns