[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Roma – Conferința de lansare a proiectului „Antreprenor în România!”

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, între orele 15:00-17:30 va avea loc în cadrul Centro Congressi Cavour, via Cavour 50/a din Roma, Italia, conferința de lansare a proiectului “Antreprenor în România!”, POCU 89/3/7/107650.

La conferința de lansare sunt invitate oficialități, autorități publice, reprezentanți ai comunității românești din Diaspora și ai presei, precum și persoane interesate de programul Diaspora Start Up. Cu această ocazie vor fi prezentate activitățile proiectului, scopul, obiectivele specifice și rezultatele așteptate.

Parteneriatul proiectului este format din Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin din Bucureşti (leader de parteneriat ), Associazione di promozione sociale “Spirit Românesc” Onlus din Roma (partener 1) şi IPA SA din Bucureşti (partener 2).

Proiectul se adresează cetățenilor români care fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni (pană la momentul înscrierii în proiect), și au reședința sau domiciliul în una din cele 7 regiuni de dezvoltare din România, exceptând regiunea București-Ilfov.

Obiectivul proiectului îl reprezintă dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale a 206 persoane din diaspora și acordarea de suport pentru operaționalizarea ideilor de afaceri, înființarea și dezvoltarea de întreprinderi non-agricole, inovative, sustenabile și incluzive, în mediul urban din România.

Proiectul prevede aplicarea de măsuri integrate de informare, implementarea unui program on-line de formare și certificare antreprenorială, măsuri de consiliere/consultanță/mentorat antreprenorial pentru inițierea a 25 de afaceri în România, selectate în urma concursului de planuri de afaceri, finanțarea implementării planurilor de afaceri prin ajutor de minimis și asigurarea sustenabilității întreprinderilor înființate.

Nu în ultimul rând, va fi creată o platformă on-line pentru informarea și colaborarea cu diaspora privind dezvoltarea antreprenorială.

Proiectul „Antreprenor în România!” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează în perioada 29.09.2017 – 28.09.2020, având o valoare totală de 7.052.400,46 lei.

Date de contact:

Dana Mihalache, Coordonator proiect partener 1
Associazione di Promozione Sociale “Spirit Romanesc” Onlus
E-mail: adaf_segreteria@spiritromanesc.it

Lasă un răspuns