[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Roma. Copii, tradiții, spectacol la biserica „Sfinții Trei Ierahi” (Flaminio)

Duminică,  9 decembrie,  biserica Parohiei „Sfantii Trei Ierahi”  din Roma Nord (Flaminia)  a gazduit un eveniment de mare însemnatate: Centenarul Marii Uniri 1918/2018, dar și un frumos spectacol de colinde.

Imediat după sărbătoarea Sfântului Nicolae, patronul copiilor care le umple ghetuțele cu dulciuri și cadouri, ne pregătim să întâmpinăm  sărbătoare  Nașterii Domnului, prilej de bucurie pentru darurile pe care le primim dar și pentru întalnirea cu traditionalele colinde.

Pe scenă au urcat copii și adulți care au cântat, au jucat Capra și ursul, au urat cu Plugușorul, au recitat, prilej de a ne aduce aminte de vremurile de acasă, din România.

Ansamblul „Sînziene” de la Riano  (proaspăt premiat la evenimentul din 2 decembrie de la Palacavicchi, a venit, ca de fiecare dată, cu minunatul grup de copii pregătiti de Gabriel Pîrjolea. Plini de inimă, pregătiți, copiii și-au răsunat glasurile în sala plină de români sosiți din Roma țși împrejurimi, fiind atracția evenimentului.

Parohia este una dintre cele ami active din teritoriu și organizează deseori evenimente, cu și pentru români, inimile acestora fiind preotul Serafim Iulian Vescan și al Lucia Birle. Un prilej pentru a fi împreună, pentru o mâncare bună, pentru muzică și petrecere binemeritate după o săptămână de muncă. 

Foto și text Rodica Ciobotaru

Lasă un răspuns