[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Roma – Festivalul „Benone Sinulescu” ediția a II-a în cinstea Zilei Naționale a României

Românii din Roma și împrejurimi vor sărbători pe 2 decembrie, începând cu orele 11 într-o sală mare la porțile Romei. 
Romit TV sub patronajul Ambasadei României, Ambasadei Republicii Moldova și Episcopiei Ortodoxe în Italia, va organiza la Pala Cavicchi în sala 4, pe o „palmă de pământ”, unde se cântă românește, se mănâncă românește, se simte românește. 

În cinstea Zilei Naționale a României, în acest an, vom organiza Festivalul Internațional „Benone Sinulescu”, ediția a II- a. 
De ce „Benone Sinulescu”? Pentru că Maestrul a reînviat folclorul românesc în momentul de cumpănă, așa cum România a reînviat mereu în momente grele.

Vom începe la orele 11:00, când vom da startul concursului, având concurenți de toate vârstele. Cu siguranță, copiii vor fi cei care ne vor aminti de datoria pe care o avem față de țară. 

În tabăra tineretului, se vor „duela” cei mai buni pentru un loc fruntaș. Președintele juriului nu e nimeni altul decât maestrul Benone Sinulescu, urmat de doamna „munților” Angela Buciu și alți profesioniști.

La orele 12:30 Biserica Ortodoxă va da binecuvântarea și se va ține un Tadeum.

La orele 13:00, Imnul României, al Republicii Moldova și al Italiei. 

13:10 Istoria României pe scurt.

Poezie patriotică, cântece patriotice, premierea concurenților. 

Premiile constă în diplome și cadouri acordate de sponsorii noștri Oriflame (Monica ), Ie Tradițional Românească și Autuori Scarpiere (Maria Bogdan).
Fiecare concurent va primi un pachet cu cărți. Cărțile au fost donate de autorii cenaclului „Direcția 9-Info Art” (Adrian Suciu), scriitorii Marin Beşcucă și Maria Mazilu (prin Lăcrămioara Niță).

De la orele 14:00, Spectacol de folclor românesc cu artiști din România cât și din zonele istorice ale României. 

Din Basarabia, din părțile Nistrului, o mână prinsă în horă ne-o dă frumoasa Natalia Kaluian , o tânără îndrăgostită de folclor autentic și tradiția românească, lăsată cu limbă de duh de străbunii noștri. Acolo unde limba românească e o corvoadă, neamul românesc e tot mai înrădăcinat în iubire de neam. De partea cealaltă, din Ardeal „altarul patriei”, aproape de Tisa, doamna munților, Angela Buciu, mâna ne-o dă cu sfințenia și inimă pură românească, să ne prindem în hora fraților din cele patru regiuni. 

Din Muntenia, nimeni altul decât maestrul Benone Sinulescu va întări puterea și dorința unirii venind cu ” echipa unde’s mulți puterea crește ” formată din muntenii din Italia , Cornel Spinu și Mircea Lucian Ionut și va pune baza acestei sărbători întinzându-ne mâna cu o atingere de frumos și dăruire pentru consolidarea neamului în etern. De pe malul Prutului, într-o punte de frăție mâna ne-o va da Vitalii Sirbu și Maria Sirbu unindu-se in horă cu dansatorii frați de sânge și de-o mamă, Dor Călător (Gabriel Pirjolea), Eugen Patrascanu și Catalin Cristea de pe malul Milcovului. Românii care se află la Roma și împrejurimi își vor da mâna cu mână într-o horă „de la Nistru pan’la Tisa” la porțile Romei. Acum la o sută de ani suntem datori strămoșilor și copiilor noștri să păstrăm și să dăruim cu sufletul deschis iubirea de Glorie și Unire.

În incinta sălii veți găsi standuri cu obiecte tradiționale, asociații care oferă servicii pentru românii din Roma, cărți în limba română. Nu va lipsi proiectulCartea- ușă deschisă către viitor! 

La raionul de catering avem meniu tradițional românesc unde nu lipsesc sărmăluțele din carne, sărmăluțe de post, mici cu muștar, prăjituri, etc .

Vă așteptăm să petrecem împreună „o dată în viață” Centenarul Marii Uniri. Să ne prindem într-o horă mare toți ce simt românește și să strigăm într-un glas „Noi vrem Unire”, „Vrem să ne Unim cu țara”!
Vom canta o doină, vom cânta un colind, ne vom prinde în horă. Cele trei cuvinte ce ne reprezintă ca neam și spiritul pur românesc!

Mulțumim sponsorilor si partenerilor care ne-au dat susținerea necesară pentru înfăptuirea acestei mari sărbători, Sărbătoarea României și ziua noastră, a tuturor romanilor „de la Nistru pan’ la Tisa”!

Happy Comunication, Vodafone, Money Gram, Group Ama, Honorius Barnisca( Honorius Alimentari ) Monica Oriflame, Info Art ( Cenaclul Direcția 9-, București ), Marin Beşcucă, Maria Mazilu( Lacramioara Maricica Nita), Ziarul Emigrantul (Cristi Cristi Merchea), Rotaliano ( Daniela Stoica), mii de mulțumiri, Irina Draghin– Atelier! 

NU A FOST LUAT NICIUN FOND DIN BANI PUBLICI!

Lasă un răspuns