[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Roma. George Simion – focșăneanul independent care și-a lansat la Roma candidatura pentru o Românie Mare

       Duminică,  24 februarie, în Roma, la BV OLY HOTEL,  a avut loc un eveniment special organizat de grupul DIASPORA EUROPEANA pentru a fi prezentata si cunoscută candidatura la alegerile europarlamentare a lui George Simion.

   De aproximativ 10 ani George Simion este un militant al drepturilor românilor care traiesc în teritoriile smulse din Romania de țările vecine de-a lungul istoriei, dar si pentru cele ale românilor din Harghita si Covasna care au devenit o minoritate si o categorie de oameni neglijati de catre autoritati si lipsiti de drepturi acasa la ei. Cea mai mare actiune si luptă la care s-a „înhămat” George Simion alaturi de „Actiunea 2012” (organizatie apolitica infiintata de el) este aceea de a aduce in hotarele firesti Basarabia si de a reda un contur identitatii romanilor din stanga Prutului.

      Candidatura sa la europarlamentare este una neafiliată unui partid sau culori politice, iar aceasta lupta a inceput-o cu si alaturi de o intreaga generatie de tineri români de pe ambele maluri ale Prutului.

       Evenimentul a adunat in sala nu doar români care doresc reunirea Basarabiei cu Romania ci si romani care au vazut in George Simion un exemplu in lupta anti coruptie, in lupta recastigarii si pastrarii identitatii romanesti si nu in ultimul rand, puterea si echilibrul de a continua lupta pentru o cauza si un ideal. „Am 33 de ani și mare parte din viață mea de până acum am luptat pentru cauzele pe care le-am considerat drepte. Am scris peste tot că Basarabia e România, un adevăr care trebuie înțeles de fiecare român. Ne-am gândit care este următorul pas iar acesta este Parlamentul European, următorul pas este să fim noi soluția. Încă nu suntem, din păcate, reprezentațipolitic  cu adevarat  in Europa. Țară noastră este mică și teritorială. E mică pentru că astazi avem, din păcate, conducători mici. Noi vrem ca țara noastră sa fie una mare. Nu știu să vorbesc ca un politician și nici nu-mi doresc să vorbesc ca un politician despre lucruri pe care nu le cunosc. Va asigur că am bună credință de a le învața, dar pornim campania noastră, „România Mare în Europa”, de la lucrurile pe care le stăpânesc și pe care am expertiză.

       „România Mare în Europa” înseamnă Basarabia unită cu țară, înseamnă apărarea drepturilor românilor din Harghita și Covasna, acelor din Timoc și Cernăuți, acelor din Bugeac și Transcarpactica și până în Peninsula Balcanică. O să adăugăm sub egida ”România Mare în Europa” și alte teme: apărarea capitalului românesc, resursele noastre naturale, pădurile și munții noștri„.

Doina Mustățea

Lasă un răspuns