[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Roma inaugurează a treia linie de metrou: linea C

metro_c_di_roma_

Romanii și românii au o nouă linie de metrou în zona est a Romei

Duminică, 8 noimebrie, după 14 de ani de așteptare, romanii au inaugurat o nouă linie de metrou. Linia de metrou C, care leagă centrul de zona est a Capitalei Italiei, a fost inaugurată ieri cu stângul. Delegația oficială formată din primarul Ignazio Marino, președintele muncipiului VI Scipione, asesorul transporturi al primăriei, Guido Improta, asesorul infrastreucturi al Regiunii LAzio,  Fabio Refrigeri au trebuit să aștepte câteva minute până ce ușile s-au deschis. Problemele nu au fost numai acestea, unul dintre sindicaliștii prezenți arătând că stațiile de metrou nu dispun de parcări adecvate, de rampe pentru persoanele cu dificultăți motorii, de indicatoare adecvate și suficiente pentru cei 10.000 de călători zilnici care vor folosi acest mijloc de transport.

http://video.corriere.it/roma-primo-viaggio-metro-c/6aaea0b0-67ed-11e4-b22b-88ac3d1bfff6

Cu o frecvență de un tren la 12 minute, noul mijloc de transport este unul modern, fără conductor și a costat primăria Romei 3,7 miliarde de euro până la această oră. Lucrările au fost deseori întrerupte din cauza vestigiilor istorice găsite sub pământ dar și a altor fenomene și situații. Costul investiției a depășit 3,7 miliarde de euro, cu 1 miliard mai mult față de devizul inițial.

linea c

Povestea liniei  de metrou C este cea a modernizării unei linii de tren mai vechi, din aniul 1916, care pleca de la Roma făcând legătura cu zona Castelli Romani și mergând până la Fiuggi, localitate de vilegiaturpă și băi termale. La această dată, linia a fost deschisă pe o lungime de 13 kilometri și 15 stații (Parco di Centocelle, Alessandrino, Torre Spaccata, Torre Maura, Giardinetti, Torrenova, Torre Angela, Torre Gaia, Grotte Celoni, Due Leoni/Fontana Candida, Borghesiana, Bolognetta, Graniti, Finocchio, Pantano/Montecompatri). Restul până la cei 25 de kilometri se preconizează că vor fi terminați până în 2020.

Menționăm că municipiul al VI-lea, zona est a Romei, este unul din cele mai populate zone cu români din Capitala Italiei (cca 18.000 rezidenți), oameni care fac naveta în fiecare zi la serviciu.

125304122-8a4fbb50-9fc0-486c-9be3-4d5e24f7d7b7
O statie a noii linii C